Acum la Digi FM Nono Semen SAM SMITH FT KIM PETRAS - Unholy

Accident de la 2 Mai. A fost respinsă cererea de schimbare a încadrării juridice pentru Vlad Pascu. Avocatul lui: „Victimele circulau neregulamentar!”

Vlad Pascu
Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat accidentul din 2 Mai. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Avocatul Adrian Cuculis, apărătorul familiei tinerei ucise în accidentul de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu, a afirmat că la termenul de joi, Judecătoria Mangalia a respins cererea de schimbare a încadrării juridice în omor calificat şi a precizat că următorul termen de judecată va fi şi ultimul în acest proces. Apărătorul lui Vlad Pascu, avocatul Adrian Bendeac, a declarat că victimele accidentului de la 2 Mai circulau neregulamentar şi că este o culpă comună.

Adrian Cuculis a declarat jurnaliştilor la ieşirea din Judecătoria Mangalia că la următorul termen vor fi audiate părţile vătămate şi cele civile.

“S-a respins cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei, lucru care era cumva bănuit de către noi de data trecută. Evident, aveai cumva prefigurată ideea aceasta de a-l păstra pe aceeaşi procedură. Ştim foarte bine, fapta până la zece ani şi şase luni va avea limitele reduse cu o treime din pedeapsa respectivă. Se vor audia la următorul termen martori, se vor audia părţile vătămate, respectiv părţile civile, cele care au rămas în viaţă ca şi părţi vătămate şi data viitoare va fi ultimul termen de judecată”, a declarat Adrian Cuculis, potrivit News.ro. 

El a precizat că judecătoarea l-a anunţat pe Vlad Pascu că poate fi prezent în sală la următorul termen de judecată dacă doreşte acest lucru.

“Judecătorul i-a readus aminte lui Vlad Pascu că ar putea să participe în sala de judecată, atenţie, dacă doreşte. Am spus de fiecare dată că este o chestiune care ţine de cum doreşte inculpatul. Poate să îl aducă instanţa dacă vrea să se convingă de anumite lucruri, dar nu a dorit lucrul ăsta. După o oră de dezbateri pe subiectul acesta, Parchetul a solicitat respingerea cererii de schimbare a încadrării. S-a respins cererea noastră, dar şi a colegei mele doamna avocat care reprezintă familia Olariu, iar în momentul de faţă suntem pe procedura simplificată. Sunt patru infracţiuni: ucidere din culpă, vătămare corporală, fugă de la locul accidentului şi conducere sub influenţa a patru substanţe interzise, iar dosarul 2 Mai avem certitudinea că se va termina pe 18 aprilie, când va fi termenul final”, a declarat Adrian Cuculis.

Citește și;  Tatăl tânărului mort în accidentul de la 2 Mai, revoltat de atitudinea judecătoarei: „A întrebat dacă băiatul meu este în sală. Nu am văzut în viața așa ceva!”

 Avocatul lui Vlad Pascu susține că victimele circulau neregulamentar

Apărătorul lui Vlad Pascu, avocatul Adrian Bendeac, a declarat jurnaliştilor la ieşirea din sediul Judecătoriei Mangalia că victimele accidentului de la 2 Mai circulau neregulamentar.

“În raportul de expertiză auto sunt concluziile tuturor experţilor, în sensul în care participanţii la trafic au creat o stare de pericol pasiv în sensul în care se deplasau neregulamentar. E o culpă comună”, a afirmat Adrian Bendeac.

El a fost întrebat dacă a stat de vorbă cu Vlad Pascu.

“Da. Am discutat despre apărare, nu vă pot pune la dispoziţie ce anume am discutat, sunt aspecte strict care ţin de apărarea în dosar”, a precizat apărătorul autorului accidentului de la 2 Mai.

Întrebat dacă Vlad Pascu va fi prezent şi fizic la proces, Adrian Bendeac a răspuns: “Nu cunosc. Este pentru prima oară ca precedent când preşedintele instanţei a făcut această referire. Pentru că nic iîn cursul judecăţii, nici în cursul procedurii de cameră preliminară şi nici cu ocazia verificării măsurilor preventive instanţa nu a dispus niciodată prezenţa acestuia în sala de judecată. Codul de Procedură Penală prevede această posibilitate ca judecătorul instanţei să dispună citarea fie prezenţă fizică în sala de judecată, fie prin videoconferinţă. (...) Nu e o problemă de refuz. Până la acest termen de judecată instanţa nu a dispus citarea acestuia cu prezenţă fizică. Instanţa a dispus în mod exclusiv până la acest moment ca prezenţa lui la fiecare termen, inclusiv la măsurile preventive, să fie exclusiv prin videoconferinţă. (...) Dacă instanţa cere să se prezinte personal trebuie să se prezinte personal”, a afirmat Adrian Bendeac.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, iar la termenul din 14 martie a fost admisă solicitarea lui Vlad Pascu de judecare în procedură simplificată, prin care pedeapsa este redusă cu o treime.

Citește și: Vlad Pascu a recunoscut toate faptele și i se vor putea reduce limitele de pedeapsă. A fost admisă solicitarea de judecare în procedură simplificată

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
MELANIA
Melania Medeleanu: Lucrurile se pot schimba dacă noi căpătăm încredere
zuckerberg yacht
Yahturile miliardarilor din domeniul tehnologiei, de la Mark...
maria cârneci
Maria Cârneci, despre cum a început povestea de dragoste cu soțul...
Palatul construit pe malul Mării Negre, la Gelendjik/ Foto: Captură video Youtube
Imagini inedite din „palatul de un miliard de euro al lui Putin”...
Pe aceeași temă
Stormy Daniels
Avocata lui Donald Trump "a pus tunurile" pe Stormy Daniels: "Aţi ameninţat să-i faceţi rău...
LOS ABOGADOS DE SHAKIRA LLEGAN A LA AUDIENCIA POR EL JUICIO CONTRA SHAKIRA POR DELITOS CONTRA HACIENDA
Un tribunal spaniol a anunţat că a închis a doua serie de proceduri de fraudă fiscală...
Soferul care a provocat accidentul din 2 Mai
Avocatul familiilor victimelor din accidentul de la 2 Mai: "Apărarea lui Vlad Pascu ne-a cerut...
Vlad Pascu
Manifestaţie de protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul în cazul...
Te-ar putea interesa și
tornadă china
O tornadă a ucis cel puțin 5 persoane și a făcut prăpăd, în cea mai populată provincie a...
Viorel Hrebenciuc
Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro...
andreea balan si george burcea
Andreea Bălan a făcut pace cu George Burcea, fostul ei soț: "Am încheiat procesele. Totul e...
Vlad Pascu
O fată rănită în accidentul produs de Vlad Pascu, declarații la opt luni de la tragedie: „Nu...
Partenerii noștri
Digi24 VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă...
DigiSport Liga 2 | Csikszereda - Gloria Buzău, Live Video, 12:00, DGS 1. Programul etapei 10 din play-off și 6 din play-out
Liga 2 | Csikszereda - Gloria Buzău, Live Video, 12:00, DGS 1. Programul...
PeRoz Cum arată azi Eliza, fiica Adrianei Iliescu. E o domnișoară de 19 ani, preocupată de cultură și îndrăgostită de cărți 
Cum arată azi Eliza, fiica Adrianei Iliescu. E o domnișoară de 19 ani...
Film Now David Duchovny din "Dosarele X", despre marea cumpănă din viața lui, când aproape și-a pierdut fiica: "Viața n-ar mai fi avut niciun sens"
David Duchovny din "Dosarele X", despre marea cumpănă din viața lui, când...
Digi World Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer
Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a...
Stirile Kanal D Mii de credincioși au parcurs kilometri întregi pentru a sărbători Izvorul Tămăduirii într-un loc considerat de ei miraculos. Unde se află lăcașul de cult?
Mii de credincioși au parcurs kilometri întregi pentru a sărbători Izvorul...
ProFM Jennifer Lopez, criticată pentru felul în care a interacționat cu o reporteră la Met Gala: "Wow, cum a privit-o de sus în jos"
Jennifer Lopez, criticată pentru felul în care a interacționat cu o...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
alina gorghiu
Cel mai tânăr consumator de droguri este un copil de 8 ani. Ministrul Justiţiei: Fenomenul...
Novak Djokovici/ Foto: Twitter
Novak Djokovici a fost lovit în cap de un spectator, la turneul de la Roma: „A fost un...
Aurora boreală văzută în România/ Foto: News.ro.
Furtună solară intensă, care ar putea persista şi în weekend. Imagini spectaculoase din...
Eurovision 2024
Postul italian de televiziune RAI a prezentat scuze publice după ce a difuzat, din greşeală...