Cu doar câteva zile înainte de Paști, inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au oprit de la vânzare 265.000 de ouă. Toate erau contaminate cu Salmonella.
Marfa a fost depistată într-un centru de ambalare din București, unde a fost pusă sub sechestru și apoi distrusă la o unitate autorizată de neutralizare. Niciun ou din lotul cu probleme nu a ajuns în magazine.
Salmonella enteritidis este o bacterie prezentă în tubul digestiv al multor animale și poate contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume sau fructe. În acest moment, în lume sunt cunoscute peste 2.500 de tulpini, foarte puține dintre ele provocând îmbolnăviri.
Consumul de produse contaminate cu Salmonella produce la oameni toxiinfecții alimentare manifestate prin febră, vărsături și dureri abdominale însoțite de diaree.
Severitatea salmonelozelor umane este dependentă de factori precum: vârsta, starea generală de sănătate și cantitatea de germeni ingerată; forme mai grave apar la indivizii foarte tineri sau bătrâni și la cei cu sistemul imunitar deficitar.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!