Este anchetă în sectorul 2 al Capitalei, acolo unde funcționa un abator clandestin. Unitatea, devenită un focar de infecție, este învecinată cu o grădiniță.
Astăzi, la fața locului au mers echipe formate din polițiști și reprezentanți de la Direcția Sanitar-Veterinară și au găsit la poarta abatorului improvizat un client care încărca un porc ce tocmai fusese sacrificat printre gunoaie.
Ceea ce se întâmplă în București nu este un caz izolat, sunt practici care ar trebui sancționate. Pe de o parte, consumatorul ar trebui să fie mai atent și să cumpere doar din spațiile autorizate și amenajate cum trebuie. De cealaltă parte, autoritățile ar trebui să dea un răspuns foarte clar tuturor consumatorilor că produsele pe care le consumăm și le regăsim în piață sunt conforme. Eu cred că este un moment în care să spunem stop unor astfel de practici, starea de sănătate a populației ar trebui să fie o problemă de CSAT, a declarat, la Digi24, Sorin Mierlea, președintele Asociației InfoCons.
Iar președintele Romalimenta avertizează că problema cea mai mare o reprezintă piața neagră a cărnii.
Scandalul e legat de cei care nu au 2, 3, 4 porci, ci de cei care au 30, 40, 50, 100, 200 de porci neînregistrați și care aprovizionează piața neagră. E vorba de zeci, dacă nu sute de milioane de euro. Asta este piața neagră la carnea de porc, în România, la ora actuală. Această carne ajunge în comerț. Din zecile de milioane de euro, o mică parte se duce acolo unde trebuie, a precizat Sorin Minea.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!