Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu semnează în numele unui Comitet de iniţiativă o scrisoare împotriva lui Liviu Dragnea. Cei trei îi cer demisia din fruntea PSD şi vor că premierul Viorica Dăncilă să preia interimatul partidului. Între timp, șeful social democraţilor a convocat Comitetul executiv al partidului pentru vineri.
Partidul trebuie să rămână unit, dar există riscul că unii parlamentari să părăsească barcă PSD. O spune Adrian Ţuţuianu, unul dintre semnatarii scrisorii prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea.
„Noi nu i-am cerut dlui Dragnea să plece din partid. I-am cerut să plece din cele două funcții, pentru că vulnerabilizează partidul. Este o scrisoare în care am încercat să facem o analiză succintă a situației actuale a PSD și am propus un număr de 18 măsuri pe care trebuie să le luăm ca partid în perioada următoare. Cred că dincolo de persoane, este foarte important să avem în vedere interesele României și (...) ale partidului. Este o scrisoare care trage un semnal de alarmă, am făcut un apel public la toți parlamentarii PSD, la toți liderii de filiale, la președinții de Consilii Județene, la primarii partidului, consilieri locali, județeni, să ni se alăture în acest demers, care nu are la bază niciun fel de alte interese, altele decât interesele naționale și interesul partidului social-democrat”, a spus Țuțuianu.
Şi în urmă cu două zile Liviu Dragnea le răspundea nemulţumiţilor din partid. Liderul PSD le-a transmis că o funcţie nu se ia cu japca, ci prin vot
„Functia de preşedinte al partidului nu se ia cu japca. Se ia prin vot masiv și nu poți s-o tranzacționezi ca la piață.”, a spus Dragnea.
Liviu Dragnea este aşteptat din nou în instanţă începând de luna viitoare. Curtea Supremă a stabilit ca pe 8 octombrie să se judece primul termen al apelului înaintat de liderul PSD împotriva sentinţei din dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.
În acest dosar, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi şase luni de închisoare în primă instanță.
Procurorii DNA îl acuză pe liderul PSD că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, ar fi determinat-o pe Floarea Alesu, fost director al Protecției Copilului Teleorman să mențină în funcție două angajate și în același timp să le plătească și salariile.
În realitate, cele două angajate nu au trecut niciodată pe la acel serviciu. De fapt, lucrau la sediul PSD Teleorman, condus atunci tot de Liviu Dragnea.
Ieri a fost publicată și motivarea primei sentințe. Cei doi judecători care au dispus condamnarea liderului PSD, spun că Liviu Dragnea şi-a folosit influenţa, autoritatea şi puterea pentru a o determina pe Floarea Alesu să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu. "Nu a făcut decât să adopte o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute", mai spun judecătorii.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!