Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a început controalele în Târgurile de Crăciun. Inspectorii vor verifica, în această perioadă, cât de „tradiționale” sunt produsele vândute ca atare.
Până pe 24 decembrie, comercianții vor verificați dacă au atestat de la Ministerul Agriculturii și dacă își vând marfa în condițiile specificate de lege.
Consumatorii care vor să fie siguri că au cumpărat un produs cu adevărat tradițional trebuie să știe că el trebuie să fi trecut prin niște proceduri în urma cărora a obținut un atestat special, nu trebuie să conțină aditivi, membrane artificiale sau coloranți sintetici.
Pe de altă parte, unele produse pot fi tradiționale integral sau să aibă doar anumite ingrediente tradiționale.
Dacă spune că e rețetă tradițională, trebuie să respecte rețeta tradițională, dacă e produs tradițional trebuie să respecte produsul tradițional, dacă spune că e rețetă consacrată, rețeta trebuie să fie înregistrată la Ministerul Agriculturii, sunt mai multe sintagme. Dar în orice caz, un produs industrial nu este produs tradițional. Cârnații de serie, salamul de serie nu poate să fie tradițional, a explicat Paul Anghel, directorul ANPC.
Ieri, 200 de operatori economici au fost consiliați cu privire la modul în care trebuie să își desfășoare activitatea de comercializare de bunuri și prestări de servicii, conform legii, astfel încât consumatorii să se bucure de atmosfera sărbătorilor de iarnă în condiții de siguranță.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!