Acum la Digi FM Audiență Națională LIVE - ON AIR

Bucureștiul este promovat de CNN

http_cdn.cnn.comcnnnextdamassets170502171139-bucharest-old-town
Daniel Gheorghita/ByDaniel.Me

Site-ul postului de televiziune CNN promovează capitala României, printr-un articol în care sunt elogiate câteva atracții turistice. Iată ce scriu americanii despre București.

Zilele în care era cunoscut sub numele de "Micul Paris al Estului" sunt de mult dispărute, dar asta nu înseamnă că zilele de glorie ale Bucureștiului au dispărut și ele. Capitala României continuă să se redefinească, îmbinând istoria sa cu o identitate modernă. La prima vedere, arhitectura este amețitoare, dar este o combinație fascinantă. Printre blocurile de apartamente din perioada comunistă se află clădirile bizantine, bisericile vechi de secole și casele Art Nouveau care se remarcă drept supraviețuitori ai cutremurelor, războiului și comunismului. Uită-te mai îndeaproape la una dintre cele mai promițătoare capitale din Uniunea Europeană și vor fi dezvăluite farmece. Există parcuri urbane, muzee excelente și alei fermecătoare, care se întind prin Centrul Vechi.

Iată mai multe motive pentru a vizita Bucureștiul chiar acum.

Trecutul princiar al contelui Dracula

Odată cu reședința regală a domnitorilor valahi, inclusiv Vlad Țepeș, cunoscut sub numele de Vlad Tepes, care a inspirat povestea lui Bram Stoker despre Dracula, Curtea Domnească Veche a avut întotdeauna legături regale. Acesta a fost locul unde au fost încoronați succesorii prinților români. Muzeul vechi al Curții expune obiecte de ceramică și artefacte care au fost găsite printre ruinele sale. Era palatul în care erau încoronaţi foştii prinţi români. Muzeul Curtea Veche expune vase din ceramică şi artefacte care au fost descoperite printre ruinele acestui palat.

Circuitul turistic ”Two Castles in One Day” (”Două castele într-o zi”), realizat de agenţia TravelMaker Romania, îi duce pe turişti în centrul României, oferindu-le posibilitatea de a vizita Castelul Dracula (Castelul Bran) şi elegantul Castel Peleş.

http_cdn.cnn.comcnnnextdamassets170502170210-bucharest-bran-castle

Vastul Palat al Parlamentului

Acest colos arhitectural a stabilit mai multe recorduri, fiind desemnat cea mai grea clădire din lume, cea mai mare clădire din Europa şi a doua cea mai mare clădire administrativă din lume (după Pentagon).

Palatul Parlamentului a generat şi critici pentru dimensiunile şi kitsch-ul ei, reprezentând un fel de testament al luxului opulent pe care Nicolae Ceauşescu şi l-a dorit pentru el însuşi, înainte de a fi alungat de la putere în decembrie 1989.

La mică distanţă se află şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

http_cdn.cnn.comcnnnextdamassets170502171259-bucharest-parliament

Concerte la Ateneul Român

O seară la Ateneul Român oferă spectatorilor şansa de a asista la reprezentanţii ale Filarmonicii Române George Enescu în una dintre cele mai grandioase clădiri de secol XIX din Bucureşti.

Semănând cu un templu din Grecia Antică şi construit sub forma unui dom cu înălţimea de 41 de metri, Ateneul Român impresionează prin interiorul său amplu, marcat de decoraţii sub forma unor frunze aurite, balcoane din marmură şi scări în spirale largi.

În sala de concerte propriu-zisă, o frescă lungă de 70 de metri şi înaltă de trei metri, care descrie istoria României, atrage întotdeauna atenţia spectatorilor.

Frumoasa Biserică Stavropoleos

Ridicată în secolul al XVIII-lea de arhimandritul Ioanichie Stratonikeas, Biserica Stravropoleos este o clădire mică, liniştită şi frumoasă. Construită în stilul brâncovenesc, biserica are o intrare deosebită, decorată cu colonade ample. Pietre de calitate superioară şi sculpturi în lemn, alături de o combinaţie specială de elemente româneşti şi bizantine, pot fi admirate în interiorul acestei biserici ortodoxe.

http_cdn.cnn.comcnnnextdamassets170502172704-bucharest-stavropoleos

Rămăşiţele ”Micului Paris”

Bucureştiul era cunoscut în trecut sub numele de ”Micul Paris”, fiind o capitală înfloritoare în timpul domniei regelui Carol, care a adus arhitecţi francezi cu misiunea de a oferi oraşului un nou tonus.

Multe dintre acele creaţii au fost apoi ”desfigurate” de arhitectura din beton realizată în timpul perioadei socialiste. Calea Victoriei deţine încă o serie de monumente şi clădiri elegante în stilul Belle Epoque. 

Construit în spiritul electic francez, Palatul Cantacuzino de pe Calea Victoriei este una dintre cele mai extravagante clădiri din oraş, care găzduieşte în prezent un muzeu dedicat compozitorului George Enescu.

Pe Şoseaua Kiseleff poate fi admirată o replică a Arcului de Triumf din Paris. Traficul rutier înconjoară într-un sens giratoriu amplu acest monument, ce are o înălţime de 27 de metri, care a fost finalizat la începutul secolului al XX-lea.

Un muzeu în aer liber fără egal

Casele tradiţionale din satele României sunt ”vedetele” Muzeului Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti”, care se întinde până pe malul Parcului Herăstrău.

Vizitatorii pot să admire aproximativ 300 de clădiri tradiţionale, inclusiv case ţărăneşti cu acoperişuri ţuguiate, hambare acoperite cu paie, biserici şi mori de măcinat - toate fiind aduse din localităţi ale României.

http_cdn.cnn.comcnnnextdamassets170502170951-bucharest-cismigiu-park

Kilometri de parcuri

Bucureştiul are multe parcuri frumoase. Cel mai vechi, creat la jumătatea secolului al XIX-lea, este Grădina Cişmigiu. 

Impresionează însă şi Parcul Herăstrău, întins pe o suprafaţă de 160 de hectare, în care se află un teatru în aer liber şi multe spaţii publice recreative. Pot fi închiriate şi bărci de agrement pentru plimbări pe lac în timpul verii.

Parcul Carol, finalizat în 1906, este considerat cel mai frumos din Bucureşti. Aici se află Monumentul Soldatului Necunoscut şi un teatru în aer liber construit în stil roman - Arenele Romane.

Probabil cea mai frumoasă librărie din Europa - Amenajată în interiorul unei frumoase clădiri din secolul al XIX-lea ce a fost restaurată, Cărtureşti Carusel este considerată una dintre cele mai uluitoare librării din lume.

Designul interior, minimalist dar impresionant, este potenţat de razele de lumină, filtrate printr-un luminator central, care oferă vizitatorilor impresia unui spaţiu amplu şi sentimentul că se află într-un carusel în mişcare.

Un Centru Vechi întinerit

Bucureştiul este locul în care se întâlneau comercianţii şi călătorii europeni din secolul al XV-lea. A supravieţuit planului de sistematizare demarat de Nicolae Ceauşeşcu, care dorea să distrugă o cincime din vechiul oraş pentru a construi versiunea lui de capitală socialistă.

După ce au rămas mult timp reduse la rangul unor clădiri de mahala, vechile case din Centrul Vechi au fost rând pe rând restaurate. Străduţele înguste, acoperite cu piatră pavată, au fost transformate în unul dintre cele mai pline de viaţă cartiere din Europa în ceea ce priveşte viaţa nocturnă. Librării, cinematografe, restaurante şi cafenele adăugă un farmec suplimentar acestei zone.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
Dante
Petrecerea lui DanT – DJ Mix Primăvara 2025
Papa Francisc în sicriu
Vaticanul a făcut publice primele poze cu papa Francisc în sicriu. Va...
Papa Francisc în România, în 2019
S-a stabilit data înmormântării papei Francisc
Femeie în ploaie, precipitații, frig
Instabilitate atmosferică marți și miercuri. Temperaturi ridicate...
Pe aceeași temă
Calorifer
Căldura în București începe să se oprească definitiv. Anunțul făcut de Termoenergetica
nori
Vreme caldă, cer temporar noros şi ploi slabe, joi şi vineri în Bucureşti
Conducte de apă, avarie, RADET, Termoenergetica, căldură, apă caldă, energie termică
Lucrări la sistemul de termoficare în mai multe zone ale Capitalei. Anunțul făcut...
Law,And,Justice.,Bokeh,Background.
Un avocat din Baroul Bucureşti cercetat pentru declaraţii incitante la violenţă: ”Dacă...
Te-ar putea interesa și
Highway,2,Bucharest,-,Constanta,,Romania,-,10,August,,2021:
Elev găsit inconştient în baia unei școli din Bucureşti, lângă un recipient cu alcool...
Vremea rea a făcut ravagii în București/ Foto: News.ro
Vremea rea a făcut ravagii în București. Peste 40 de copaci au fost dărâmaţi de vânt, iar 20...
Romanian,Police,(politia,Rutiera),Car,Parked,Along,The,Street,In
O femeie a ajuns la spital după ce a fost lovită de o bucată de material desprinsă dintr-un...
Bucharest,,Romania,-,10.07.2022:112,Emergency,Number,On,A,Fire,Fighter
Incendiu pe Calea Moşilor din Capitală. O maşină a luat foc, iar flăcările s-au extins şi la...
Partenerii noștri
Digi24 Industria care se dezvoltă discret în Japonia: turismul sexual. Ce se întâmplă la Tokyo
Industria care se dezvoltă discret în Japonia: turismul sexual. Ce se...
DigiSport Veste bună pentru Real Madrid! Kylian Mbappe a revenit la antrenamente
Veste bună pentru Real Madrid! Kylian Mbappe a revenit la antrenamente
PeRoz Prințul Harry „a luat o decizie catastrofală” după ce s-a căsătorit cu Meghan Markle. O organizație caritabilă rupe tăcerea
Prințul Harry „a luat o decizie catastrofală” după ce s-a căsătorit cu...
Film Now Ce s-a întâmplat cu adevărat pe platourile filmelor „Jocurile Foamei”. Scena pe care Jennifer Lawrence o regretă și azi
Ce s-a întâmplat cu adevărat pe platourile filmelor „Jocurile Foamei”...
Digi World Gemeni identici, experiment inedit. Ce s-a întâmplat când unul a ales suplimente alimentare vegane, iar celălalt unele pe bază de ingrediente animale
Gemeni identici, experiment inedit. Ce s-a întâmplat când unul a ales...
Stirile Kanal D Se spală rufe azi, 18 aprilie 2025, în Vinerea Mare? Tradiții și obiceiuri
Se spală rufe azi, 18 aprilie 2025, în Vinerea Mare? Tradiții și obiceiuri
ProFM Fiul lui Yoko Ono și al lui John Lennon, despre iubirea părinților lui: "Când tata a murit, mama și-a tăiat părul. Nu a trecut peste"
Fiul lui Yoko Ono și al lui John Lennon, despre iubirea părinților lui...
Digi Life Japonia a realizat prima gară la o imprimantă 3D. Într-o săptămână a fost construită și în câteva ore a fost asamblată
Japonia a realizat prima gară la o imprimantă 3D. Într-o săptămână a fost...
Ultimele știri din matinal
minelli la matinal
Minelli între turnee în America și viața de mamă: Copiii îmi dau note la piesele noi
savu crioveanu oana
Sănătatea somnului și trendurile bizare explicate de dr. Marius Sava
mihai sturzu tabara aviatie
Mihai Sturzu despre Victor Ponta: „Mereu a fost fair-play cu mine”
nicole puya
Nicole Cherry și Puya, în matinalul Digi FM: „E vina mea” nu e doar o piesă, e un semnal de...
Ultimele știri
Seismograph,And,Earthquake.a,Seismograph,Records,The,Seismic,Activity,Of,An
Activitate seismică intensă în județul Buzău. Cinci cutremure în opt ore
Noua Casă, locuință, proprietari de apartament, garsonieră, imobiliar, agent imobiliar
Programul Noua Casă 2025 a devenit operațional. Cât e avansul minim solicitat și care sunt...
Rafael Nadal
Rafael Nadal, retras de jumătate de an din activitate: "Adevărul este că nu îmi lipseşte...
Ilie Bolojan
Președintele interimar Ilie Bolojan va participa la funeraliile papei Francisc