Prețurile produselor alimentare au scăzut brusc în luna martie, în toată lumea. Din cauza pandemiei de coronavirus, cererile adresate producătorilor de alimente au fost tot mai puține, spun reprezentanții agenției alimentare a Națiunilor Unite.
Indicele prețurilor alimentare la Organizația pentru Alimente și Agricultură (FAO), care măsoară modificările lunare, este în scădere cu 4,3% față de luna februarie.
Scăderile de preț sunt determinate în mare măsură de factori de cerere, nu de ofertă, iar factorii cererii sunt influențați de perspectivele din ce în ce mai deteriorate, a declarat economistul Abdolreza Abbassian.
Cel mai mult s-a ieftinit zahărul, cu 19,1% față de luna februarie, în timp ce prețul uleiului vegetal a scăzut cu 12%.
Indicele prețurilor produselor lactate a scăzut cu 3%, determinat de scăderea cotațiilor și încetinirea cererii globale de import pentru lapte praf degresat și lapte integral, în timp ce indicele de carne a scăzut cu 0,6%.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!