Opoziția critică dur proiectul de rectificare bugetară propus de Ministerul Finanțelor. Finanțele țării sunt dezastruoase acum, iar Guvernul apelează la diverse artificii pentru a se încadra în ținta de deficit bugetar, susține deputatul USR Claudiu Năsui.
Acesta a declarat, la Digi FM, că domenii importante precum Educația, Sănătatea și Transporturile pierd sume importante, în detrimentul unor programe prin care se pot fura banii statului. Mai mult, Claudiu Năsui acuză Guvernul că nu mai impozitează pensiile speciale, deși a promis acest lucru.
E o rectificare care, în opinia mea, arată care sunt, de fapt, prioritățile Guvernului. Nu infrastructura, s-au tăiat bani de la Transporturi, nu Educația și nu Sănătatea. Și vă reamintesc că încă avem probleme în Sănătate, doar că nu mai discutăm despre ele acum, nu mai sunt în prim plan. Dar ele încă există, vă reamintesc problemele cu cardul de sănătate. (...) Noi acum ne îndatorăm doar ca să plătim cheltuieli curente. Soluțiile cu care vine Guvernul sunt să pună taxe noi și să dea mai mulți bani tocmai acolo unde nu trebuia să îi pună. Din PNDL trebuia să se taie, de la pensii speciale trebuia să se taie, nu de la Sănătate, nu de la Educație, și în niciun caz nu introduci taxe noi, a declarat Claudiu Năsui, la Digi FM.
Marele câștigător al acestei rectificări este Programul Național de Dezvoltare Locală al Ministerului Dezvoltării, cu 1,5 miliarde de lei în plus.
În schimb, Ministerul Fondurilor europene are un buget redus. Claudiu Năsui spune că au fost tăiați bani de la cofinanțare, adică banii pe care i-am fi dat pentru a absorbi mai multe fonduri europene.
Programul (PNDL, n.r.) s-a remarcat mai degrabă prin risipă și corupție și furt. Vedem supraprețurile la care au fost cumpărate toate achizițiile, de 100 de ori prețuri mai mari în unele cazuri, și mai grav decât atât vedem cum acest program a gonit fonduri europene. Puneți-vă în situația unui primar care are de ales să facă investiția pe care și-o dorește prin fonduri europene sau prin PNDL. Prin PNDL este mai ușor, se poate și ciupi, trebuie doar să pupe inelul de la centru și are banii. Pe când, pe fonduri europene trebuie să îndeplinească niște condiții, nu poate fura banii, a mai declarat Claudiu Năsui.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!