Dumitru Coarnă a reacționat în cazul agentului din Timiș care și-a pierdut viața. Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual cere demisia ministrului de interne Carmen Dan, precizând că este al patrulea om din Poliţie care-şi pierde viaţa în mandatul acesteia.
„Este al patrulea poliţist care-şi pierde viaţa de când e ministru Carmen Dan. Am trecut foarte uşor peste cazul Păun Ion de la Târgovişte. În ianuarie 2019, deci în acest an, criminalistul vine de la faţa locului, după o noapte de cercetare, ajunge la birou pentru că nu i s-a aplicat liberul de drept pentru refacerea capacităţii de muncă, accident vascular cerebral, moare, iar Ministerul de Interne nici măcar nu a avut bunul simţ ca familia să primească acele despăgubiri pe care legea le prevede, e vorba de 20.000 de euro pentru familie, dar asta nu mai contează.
Şi acolo i-au respins acest drept spunând că nu este o legătură de cauzalitate cu serviciul, deci ăla practic, în opinia doamnei Carmen Dan, venise de la nuntă, nu de la locul faptei. Deci lucrurile se acutizează, eu spun de foarte mult timp că această femeie ar trebui să plece. Am o problemă cu gestionarea necorespunzătoare a acestui minister. Subfinanţarea Ministerului de Interne ucide la propriu atât poliţişti, cât şi dacă vreţi cei pentru care lucrăm noi. Dacă nu înţelege doamna Carmen Dan...oricum o să plece. Indiferent ce o să facă, sunt convins că să plece. Subiectul este subfinanţarea sistemului, a Poliţiei, în special. Avem un deficit structural de peste 25%., oameni care mor în birouri, care fac AVC pentru că lucrează suplimentar să acopere acest deficit de personal”, a declarat, luni, Dumitru Coarnă, la sediul MAI.
Întrebat ce dotări avea poliţistul din Timiş, care a fost ucis duminică, Dumitru Coarnă a precizat că acesta avea un pistol Carpaţi, model 74.
„80% din efective sunt dotate, în acest moment, cu pistoale Carpaţi, model 74, şi aici fac trimitere la forţele de ordine publică, Poliţie Rutieră, şi aşa mai departe, cu excepţia celor de la Judiciar, care au pistoale moderne, ceilalţi sunt dotaţi cu acele pistoale. Sunt situaţii în care nici nu au pistol, nu există armament în dotare nici acel Carpaţi. Deci cam aici suntem. Ar trebui să avem acele elemente de protecţie pentru că legea obligă. Vesta de protecţie şi alte elemente de logistică le-am tot discutat noi, în nenumărate cazuri, la speţa de la Suceava, 47 de lovituri de cuţit, la speţa de la Baia Mare, lovituri de cuţit în sediul Poliţiei. Credeţi că se poate mai mult de atât?", a mai spus sindicalistul.
Dumitru Coarnă a declarat că poliţiştii care au încercat să-l prindă pe urmăritul internaţional pentru tâlhărie nu au greşit cu absolut nimic.
„Nu au greşit absolut deloc pentru că ştiu foarte bine ce s-a întâmplat acolo, erau în verificarea unor informaţii. Suspectul avea o armă modernă, mult mai bună decât a celor de la formaţiunea de Poliţie Rutieră din zona respectivă. Fac precizarea că el a fost împuşcat cu un pistol Glock şi e vorba de cei din structurile de poliţie judiciară, care au în dotare un acest tip de armament. Ministrul trebuia să finanţeze sistemul. Poliţişti nu aveau informaţii că suspectul era înarmat, ca să fie foarte clar. Poliţiştii, la momentul la care verificau această investigaţie nu aveau această informaţie că infractorul avea în dotare un pistol”, a mai declarat preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Timiş, poliţistul era, împreună cu alţi colegi, într-o misiune pentru prinderea unui bărbat dat în urmărire naţională. În apropierea unei case din localitatea Izvin, poliţistul a ajuns faţă în faţă cu suspectul, care a tras trei gloanţe în angajatul MAI, două nimerindu-l în zona pieptului și a gâtului.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!