Multe dintre gospodinele care țin să pregătească toate bucatele în casă pentru a întâmpina Învierea Domnului au o oarecare reținere când vine vorba de fiertul ouălor, de teamă ca acestea să nu se spargă, mai ales dacă sunt unele cu coaja subțire.
Sfaturile următoare, care-i aparțin Juliei Child, una dintre cele mai reputate figuri din gastronomie și femeia care a împrietenit publicul american cu bucătăria franțuzească, te pot ajuta să le faci exact cum trebuie.
Pașii pentru a fierbe ouăle de Paște fără să le spargi
1. Pune ouăle într-un singur strat în cratiță.
2. Adaugă apă rece care să le acopere cu 2-3 cm.
3. Pune cratița pe foc mare și lasă apa să fiarbă. Cum a dat apa în clocot și ouăle încep să fiarbă și să vezi bule în jurul lor, pune un capac și ia cratița de pe ochiul cu flacără.
4. Lasă ouăle să stea în cratița cu apă fiartă pentru 17 minute.
5. Între timp, pune apă cu gheață într-un bol încăpător.
6. Când trec cele 17 minute, scurge apa din cratiță și transferă ouăle în apa rece pregătită.
7. Răcește ouăle complet în apă și apoi pune-le la frigider. Ouăle reci sunt mai ușor de cojit decât cele calde.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!