Acum la Digi FM GORGON CITY FEAT KATY MENDITTA - Imagination

George Clooney, un democrat convins, îi cere lui Biden să se retragă din cursa pentru alegerile prezidenţiale din SUA

biden clooney
Joe Biden, George Clooney. Profimedia/Getty Images

Actorul american George Clooney, un democrat fervent foarte implicat în strângerea de fonduri pentru partid, i-a cerut miercuri preşedintelui Joe Biden să se retragă din cursa prezidenţială din noiembrie, în contextul îndoielilor cu privire la starea sa de sănătate, relatează AFP.

"Democraţii (...), senatorii, membrii Camerei Reprezentanţilor şi alţi candidaţi care riscă să piardă în noiembrie trebuie să ceară acestui preşedinte să demisioneze voluntar", a scris actorul într-o rubrică publicată de cotidianul New York Times, afirmând însă că "îl iubeşte pe Joe Biden".

"Îl iubesc pe Joe Biden. Ca senator. Ca vicepreşedinte şi ca preşedinte. Îl consider un prieten şi cred în el. Cred în caracterul său. Cred în morala lui. În ultimii patru ani, el a câştigat multe dintre bătăliile cu care s-a confruntat. Dar singura bătălie pe care nu o poate câştiga este lupta împotriva timpului. Niciunul dintre noi nu poate", notează Clooney.

"A fost obosit? Da. Era răcit? Poate că da. Dar liderii partidului nostru trebuie să înceteze să ne spună că 51 de milioane de oameni nu au văzut ceea ce tocmai am văzut. Suntem cu toţii atât de îngroziţi de perspectiva unui al doilea mandat al lui Trump, încât am ales să ignorăm orice semn de avertizare. Interviul cu George Stephanopoulos nu a făcut decât să întărească ceea ce am văzut cu o săptămână înainte. Ca democraţi, ne ţinem respiraţia în mod colectiv sau reducem volumul ori de câte ori îl vedem pe preşedinte, pe care îl respectăm, coborând din Air Force One sau întorcându-se la microfon pentru a răspunde la o întrebare neprogramată", a continuat actorul. 

"Este corect să subliniem aceste lucruri? Trebuie să fie. Este vorba despre vârstă. Nimic mai mult. Dar, de asemenea, nimic care poate fi inversat. Nu vom câştiga în noiembrie cu acest preşedinte. Pe lângă asta, nu vom câştiga Camera Reprezentanţilor şi vom pierde Senatul. Aceasta nu este doar opinia mea; aceasta este opinia fiecărui senator, membru al Congresului şi guvernator cu care am vorbit în particular. Cu fiecare în parte, indiferent de ceea ce el sau ea spune public", susţine starul de la Hollywood.

"Putem să ne ascundem capul în nisip şi să ne rugăm pentru un miracol în noiembrie sau putem spune adevărul", subliniază el.

"Democraţii de top - Chuck Schumer, Hakeem Jeffries, Nancy Pelosi - şi senatorii, reprezentanţii şi alţi candidaţi care vor pierde în noiembrie trebuie să îi ceară preşedintelui să se dea voluntar la o parte", cere George Clooney.

"Putem prevedea cu uşurinţă un grup de mai mulţi democraţi puternici care să iasă în faţă şi să ne spună de ce sunt cei mai calificaţi pentru a conduce această ţară şi pentru a face faţă unora dintre tendinţele profund îngrijorătoare pe care le vedem în turneul de răzbunare pe care Donald Trump îl numeşte campanie prezidenţială”, spune Clooney, care enumeră câteva nume de democraţi care i-ar putea lua locul lui Biden: Wes Moore, Kamala Harris, Gretchen Whitmer, Gavin Newsom, Andy Beshear, J.B. Pritzker.

O dezbatere între ei civilizată şi apoi alegerea unuia dintre ei la convenţia democrată de luna viitoare pentru a-l înlocui pe Biden în cursa prezidenţială "ar însufleţi partidul şi ar trezi alegătorii care, cu mult înainte de dezbaterea din iunie, au renunţat deja (...) Aceasta poate fi o perioadă incitantă pentru democraţie, după cum tocmai am văzut cu cei aproximativ 200 de candidaţi francezi care s-au dat la o parte şi şi-au pus ambiţiile personale în aşteptare pentru a-şi salva democraţia de extrema dreaptă", arată George Clooney.

"Joe Biden este un erou; el a salvat democraţia în 2020. Avem nevoie de el să o facă din nou în 2024", îşi încheie articolul actorul american, potrivit News.ro.

Nancy Pelosi: Timpul se scurge

''Timpul se scurge'', a avertizat miercuri și fosta preşedintă democrată a Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, care a estimat astfel că preşedintele Joe Biden ar trebui să decidă mai repede dacă rămâne în cursa pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, în contextul îndoielilor cu privire la starea sa de sănătate, arată Agerpres.

Liderul democrat de la Casa Albă şi-a văzut candidatura slăbită după dezbaterea electorală de la sfârşitul lunii iunie cu rivalul său republican, fostul preşedinte Donald Trump. Actualul preşedinte a părut în dezbatere nesigur, adesea dezorientat şi incoerent, fără a fi capabil să ducă vreo frază până la capăt.

În pofida semnelor de întrebare privind starea sa de sănătate, Joe Biden este în continuare susţinut de mai mulţi membri marcanţi ai partidului său, însă alţii se îndoiesc de capacitatea lui de a face faţă unui nou mandat, printre aceştia din urmă numărându-se şi şapte congresmeni democraţi din Camera Reprezentanţilor, care i-au cerut public să-şi retragă candidatura.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
dan t (1)
Petrecerea lui DanT – DJ Mix Summer 2024
corfu profimedia-0906568918
Românii au preferat Grecia, Spania şi Italia pentru vacanţa de vară...
ciuca 2024-09-15 GC -8050
Florin Negruțiu despre congresul PNL: „O întâlnire fără prea mari...
foto Jolana Sedláčková 460225842_8745372138815862_8424571525690440795_n
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7...
Pe aceeași temă
profimedia-0903758638 (1)
Apariție cu stil. George Clooney şi Brad Pitt, la Veneția, unde își prezintă cel mai nou film...
Volodimir Zelenski / Profimedia
Zelenski îi va prezenta lui Biden un plan pentru a pune capăt războiului cu Rusia
Mark Zuckerberg
Zuckerberg regretă că a cedat „presiunii” administraţiei Biden de a „cenzura” pe Facebook...
Hillary Clinton profimedia-0899994292
Hillary Clinton s-a dezlănțuit la Convenţia Democrată de la Chicago. Ce a spus despre Kamala...
Te-ar putea interesa și
Joe Biden, la Convenţia Democrată
Joe Biden, la Convenţia Democrată: „Nu există loc în America pentru violenţa politică...
The Boys in the Boat LA Premiere
Rusia interzice fundaţia lui George Clooney şi a soţiei sale
From Dusk Till Dawn
George Clooney, enervat de un comentariu al regizorului Quentin Tarantino: "Nu mă deranjează...
biden putin profimedia-0091465212
Joe Biden: Ofensiva ucraineană în Rusia creează „o adevărată dilemă” pentru Putin
Partenerii noștri
Digi24 Ligia Deca, contre cu primarul din Slobozia Conachi. „Şcoala nu a fost afectată de inundaţii, poate vreţi să mergem la o familie, două”
Ligia Deca, contre cu primarul din Slobozia Conachi. „Şcoala nu a fost...
DigiSport ”Întărire” pentru Barcelona! Fotbalistul revine la echipă după 5 luni
”Întărire” pentru Barcelona! Fotbalistul revine la echipă după 5 luni
PeRoz Faux pas major la premiile Emmy. Rita Ora și Eiza Gonzalez, în ținute aproape identice. Cum a salvat situația cântăreața
Faux pas major la premiile Emmy. Rita Ora și Eiza Gonzalez, în ținute...
Film Now Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la filmările "Mad Max: Fury Road": "Presiunea pusă pe noi era copleșitoare"
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit...
Digi World Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani...
Stirile Kanal D Anunț ANM neașteptat! De ce vreme vom avea parte în octombrie -
Anunț ANM neașteptat! De ce vreme vom avea parte în octombrie -
ProFM VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a coborât rapid de pe scenă
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp...
Digi Life Primul oraș din lume care a interzis publicitatea pentru croaziere sau călătorii cu avionul, din cauză că folosesc combustibili fosili
Primul oraș din lume care a interzis publicitatea pentru croaziere sau...
Ultimele știri din matinal
horia tecau
Sfatul lui Horia Tecău pentru părinții copiilor care vor să se apuce de tenis
cosmin hodor
Ce a pățit Cosmin Hodor la prima întâlnire cu Ion Țiriac, după ce a întârziat 20 de minute
florin negrutiu 12 iunie 2024
Florin Negruțiu, despre dezbaterea Trump - Kamala Harris: „Un spectacol de confuzie și...
florin negrutiu 10 sept
Florin Negruțiu: „Școala e școală, primăria e primărie, biserica e biserică”
Ultimele știri
Cutremur/ Shutterstock
Cutremur în România. Seism de 5,4 pe Richter, produs în Buzău, la o adâncime de 126,8 kilometri
Inundații în județul Galați
Încă o persoană a murit în inundațiile din județul Galați. Bilanțul victimelor a ajuns la 7
*PREMIUM-EXCLUSIVE* *MUST CALL FOR PRICING* - Tennis legend Boris Becker and Lilian de Carvalho Monteiro enjoy a pre wedding dinner with family and friends at Puny restaurant in Portofino
Boris Becker s-a căsătorit în Italia. Este al treilea mariaj pentru fostul tenisman
taylor, trump
Donald Trump, mesaj pe Truth Social: „O urăsc pe Taylor Swift!”