Guvernele României și Moldovei implementează o politică de apropiere între cele două ţări în domeniul umanitar, energetic, dar şi în alte sfere, a subliniat Preşedintele Republicii Moldova.
Unificarea Moldovei şi României, pe care Bucureştiul şi o serie de partide politice din Chişinău o doresc, este posibilă cu acordul majorităţii covârşitoare a moldovenilor, a declarat Preşedintele Republicii, Maia Sandu, într-un interviu acordat luni la ProTV.
„Ştim că sunt mulţi oameni care susţin această idee, dar există şi o altă parte a societăţii care este speriată de ideea unificării. Un proiect atât de mare nu poate fi implementat decât cu sprijinul majorităţii covârşitoare din societate. Să vedem cum se vor dezvolta evenimentele”, a spus ea. Între timp, guvernele celor două ţări implementează o politică de apropiere între cele două ţări în domeniul umanitar, energetic şi în alte sfere, a spus Sandu. Potrivit sondajelor de opinie, unirea Moldovei cu România este susţinută de 20% până la 40% dintre moldoveni.
Maia Sandu, susţinută de parlamentul şi guvernul pro-european, a dat asigurări că nu intenţionează să adere la NATO. Ea a spus asta într-un interviu acordat luni PRO TV.
„Constituţia noastră spune că suntem o ţară neutră. Nimeni nu a schimbat-o. Nu există astfel de iniţiative acum. Nu reprezentăm nicio ameninţare militară", a răspuns Sandu la întrebarea unui jurnalist despre posibilitatea aderării la un bloc militar.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!