Acum la Digi FM RIHANNA - Diamonds

Prima țară din Marea Britanie care reduce limita de viteză în zonele urbane la 20 de mile/oră

semn de circulație 20 de mile/oră
semn de circulație 20 de mile/oră/ foto Profimedia

Limita de viteză în zonele urbane din Ţara Galilor va fi redusă, de duminică, de la 30 mile/oră la 20 mile/oră, o premieră în Marea Britanie care a stârnit controverse între unii şoferi, transmite BBC.

Miniştrii galezi au spus că o limită de 20 mile/oră (32 km/oră) va reduce decesele şi zgomotul şi va încuraja oamenii să meargă pe jos sau cu bicicleta.

Naţiunile Unite, organizaţiile de mediu şi cele de siguranţă rutieră au susţinut această măsură, dar politicienii oponenţi au declarat-o ”un război împotriva şoferilor”.

Primul ministru al Ţării Galilor a spus că ”va împiedica oamenii să-şi piardă viaţa. Îţi va lua un minut mai mult pentru a-ţi face călătoria şi vom salva vieţile a 10 oameni în Ţara Galilor în fiecare an, ca urmare a acestei contribuţii de un minut, nu pare un târg nedrept”, a spus Mark Drakeford.

Legea va modifica limita de viteză pe aproximativ 35% din drumurile din Ţara Galilor, unde stâlpii de iluminat nu se află la mai mult de 200 de yarzi (183 m) unul de celălalt.

Potrivit guvernului galez, costul de 32,5 milioane de lire sterline pentru lansarea noii limite de viteză la nivel naţional este ”depăşit” de impactul redus asupra sistemului de sănătate NHS şi serviciilor de urgenţă, despre care un studiu a spus că ar putea economisi 92 de milioane de lire sterline pe an.

Dar o consultare comandată de guvernul galez a constatat că mai mulţi oameni sunt împotriva limitei de viteză decât o sprijină.

Unul dintre documentele guvernului condus de laburişti spune că durata mai mare a călătoriilor ar putea cauza un dezavantaj economic ”substanţial”.

”Estimarea sa centrală” este un impact economic de 4,5 miliarde de lire sterline în 30 de ani, deşi miniştrii au recunoscut că a existat ”incertitudine semnificativă” cu privire la cifră şi ”dezbaterea profesională activă” cu privire la modul în care a fost calculată.

Liderul Camerei Comunelor a Marii Britanii, Penny Mordaunt, a numit noua limită implicită de 20 mile/oră ”o nebunie” şi a spus că ”pedepseşte” şoferii.

Conservatorii galezi au spus că sunt în favoarea unei limite de 20 mile/oră în apropierea şcolilor, spitalelor şi caselor de îngrijire, dar au considerat că generalizarea este ”dezastruoasă, sincer ridicolă şi un război împotriva şoferilor”.

Miniştrii galezi au spus că impactul asupra duratei de călătorie va fi ”mic”, şoferii având nevoie în medie de mai puţin de un minut în plus pe călătorie.

”Îmi amintesc când a fost introdus etilotestul şi câţi oameni păreau să creadă că este destul de bine să petreci noaptea în pub şi apoi să conducă. Nu ne-am gândi niciodată să ne întoarcem la asta acum. Acest lucru va avea nevoie de timp pentru ca oamenii să se obişnuiască. Odată ce se vor obişnui, cred că oamenii se vor uita în urmă şi se vor întreba de ce am fost pregătiţi să tolerăm traficul care merge cu viteză excesivă în zonele urbane”, a spus Drakeford.

Acesta le-a cerut angajatorilor să ia în considerare noua limită pentru lucrătorii din industriile de asistenţă socială şi de livrare pentru a-şi face treaba, ”într-un mod care să le permită să o facă în limitele legii”.

ONU a cerut ca limitele de viteză de 20 mile/oră sau 30 km/h (18,6 mph) să fie norma pentru oraşe şi sate din întreaga lume, în timp ce Societatea Regală pentru Prevenirea Accidentelor (Rospa) a încurajat utilizarea mai largă a limitelor de 20 mile/oră ca mijloace ”considerabil mai puţin costisitoare” de calmare a traficului.

Un grup de organizaţii din Ţara Galilor şi din Marea Britanie, precum Friends of the Earth Cymru, Action for Children şi Sustrans Cymru, au susţinut ”contribuţia uriaşă la străzi mai echitabile şi comunităţi mai viabile”.

Consiliul European pentru Siguranţa Transporturilor (ETSC) a declarat că limita de viteză mai mică a Ţării Galilor este ”un câştig pentru toate”, adăugând: ”Ţara Galilor merită o bătaie masivă pe spate pentru că este una dintre primele ţări din lume care a făcut această schimbare la nivel naţional”.

”Unora le place să vorbească despre limitele de viteză urbane mai mici ca parte a aşa-numitului război împotriva şoferilor, dar asta este evident un nonsens. De fapt, ceea ce s-a întâmplat în ultimele decenii este că maşinile au ajuns să domine satele, oraşele şi oraşele noastre în detrimentul altor moduri de transport mai sigure şi mai sănătoase”, a spus Dudley Curtis, de la ETSC.

Guvernul galez a spus că limita naţională de viteză de 20 mile/oră va reduce coliziunile rutiere, decesele rutiere, zgomotul şi poluarea, încurajând în acelaşi timp mai mulţi oameni să meargă pe jos sau cu bicicleta.

Ultimele cifre oficiale arată că mai multe persoane au fost ucise sau rănite grav în zonele cu limite de viteză de 30 mile/oră din Ţara Galilor anul trecut decât la orice altă limită de viteză.

Grupul de siguranţă rutieră Brake a cerut ca limita implicită de 20 mile/oră să fie extinsă în Anglia, dar guvernul britanic a exclus acest lucru.

Scoţia încă se gândeşte dacă să urmeze exemplul, în timp ce limita mai mică a fost recomandată în Republica Irlanda.

Din cele 22.000 de mile (35.171 km) de drumuri din Ţara Galilor, aproximativ 7.700 mile (12.500 km) se vor schimba de la 30 mile/oră la 20 mile/oră, de duminică.

Aproximativ 30.000 de semne rutiere urmează să fie înlocuite. Drumurile care vor fi afectate sunt pe o hartă realizată de guvernul galez.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
dan t (1)
Petrecerea lui DanT – DJ Mix Fall 2024
tudor chirila
Tudor Chirilă, reacție după documentarul lansat de Recorder: „Îmi dau...
Echipa națională de fotbal a României
Echipa naţională a României joacă ultimul meci din acest an...
După ce au promis să „facă America sănătoasă”, Trump şi Kennedy Jr s-au înfruptat cu burgeri şi cartofi prăjiţi/ Foto: Instagram
După ce au promis să „facă America sănătoasă”, Trump şi Kennedy Jr...
Pe aceeași temă
Trooping the Colour
Câți bani câștigă, anual, familia regală a Marii Britanii din proprietățile imobiliare pe care...
Virginia McCullough
Închisoare pe viață pentru o femeie care și-a ucis părinții și a trăit 4 ani cu cadavrele lor...
Waving,Colorful,National,Flag,Of,Great,Britain.
Ultrabogaţii Marii Britanii ameninţă cu plecarea în masă din ţară, înainte de modificările...
Monedă de 1 liră sterlină
Primele monede de 1 liră sterlină cu chipul regelui Charles au intrat în circulaţie. De ce au...
Te-ar putea interesa și
violențe, proteste marea britanie
Proteste violente în Marea Britanie, după ce trei fetițe au fost ucise. Britanicii au atacat...
Români implicați în incidente violente în Leeds
Români implicați în incidente violente în Leeds: ”Să vină mascații de la București că și pe...
andrew si tristan tate
Tristan și Andrew Tate, acuzați în Marea Britanie de neplata impozitelor pe venituri de 21 de...
Lewis Hamilton
F1: Lewis Hamilton s-a impus la Silverstone, în Marele Premiu al Marii Britanii
Partenerii noștri
Digi24 Noi imagini cu rachetele balistice care au lovit Dnipro. Rusia susține că a învins „întreaga campanie pentru 2025” a armatei ucrainene
Noi imagini cu rachetele balistice care au lovit Dnipro. Rusia susține că...
DigiSport Farul - Oțelul 0-1. Moldovenii au dat lovitura în ultimul minut și au obținut prima victorie după 9 etape de ”secetă”
Farul - Oțelul 0-1. Moldovenii au dat lovitura în ultimul minut și au...
PeRoz Îi despart 30 de ani, dar abia așteaptă să facă nunta: "Romeo și nepoata lui". În ciuda criticilor, spun că sunt unul pentru celălalt
Îi despart 30 de ani, dar abia așteaptă să facă nunta: "Romeo și nepoata...
Film Now Johnny Depp: Toată lumea a fost împotriva mea. Nu am resentimente sau vreo rezervă de ură
Johnny Depp: Toată lumea a fost împotriva mea. Nu am resentimente sau vreo...
Digi World Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost dificil să ne privim în ochi"
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă...
Stirile Kanal D La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale 2024? Turul 1 are loc duminică, 24 noiembrie
La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale...
ProFM Mândria supremă a Antoniei sunt copiii ei: "Cea mai mare realizare a mea". Reacțiile urmăritorilor: "Ce frumoși și ce seamănă cu tine!"
Mândria supremă a Antoniei sunt copiii ei: "Cea mai mare realizare a mea"...
Digi Life Suma record pentru care a fost vândut ceasul oferit căpitanului care a salvat peste 700 de pasageri de pe Titanic
Suma record pentru care a fost vândut ceasul oferit căpitanului care a...
Ultimele știri din matinal
dr savu 4
Cum să ne adaptăm la trecerea la ora de iarnă. Sfaturile doctorului Marius Sava
marcel ciolacu matinal digi fm
Marcel Ciolacu, în direct la Digi FM, când a fost rugat să-și facă o descriere în engleză: "Am...
florin negrutiu 1 oct
Florin Negruțiu, despre dezastrul PNRR: PSD-ul antireformist, prins între USR și Comisia...
anul nou care n-a fost - mihai calin nicoleta hancu
„Anul Nou care n-a fost”, povestea filmului premiat la Veneția. Interviu cu actorii Nicoleta...
Ultimele știri
Snow in Paris
Haos în Franţa, din cauza vremii. 200.000 de gospodării nu au electricitate, iar ninsoarea a...
elena lasconi
Alegeri prezidențiale 2024. Elena Lasconi e sigură că intră în turul 2: "Voi câștiga...
parada 1 dec
Când are loc repetiţia generală pentru Parada de 1 Decembrie
Poliție/ Shutterstock
Recomandări pentru şoferi ale poliţiştilor rutieri, în contextul codului roşu de viscol...