Cantautorul George Nicolescu, apreciat mai ales pentru melodia "Eternitate", a murit la vârsta de 74 de ani, a anunţat Andrei Păunescu pe Facebook.
"S-a stins George Nicolescu. Familia rămasă aici mi-a permis să vă dau vestea. Abia împlinise 74 de ani pe 12 martie. „Viaţa noastră unde e, viaţa noastră ce-aţi făcut cu ea?”, a scris Andrei Păunescu pe Facebook.
"Vocea de aur care a lansat celebrul cantec "Eternitate", de George Grigoriu. Drum lin către stele, în eternitate, George!", a scris compozitorul Ionel Tudor.
"Ca de la ploieştean la ploieştean, astăzi, când domnia sa a trecut la cele veşnice, las şi eu aici un fragment în memoria celui ce a fost interpretul şi artistul senzaţional al acestei capodopere muzicale, #GeorgeNicolescu!!!", a scris Cezar Ouatu.
George Nicolescu s-a născut la Ploieşti. A urmat Şcoala din Bucureşti pentru pacienţii cu ambliopie (1957-1959), apoi gimnaziul şi liceul (1960-1968) la Şcoala Pentru Orbi din Cluj (1968+1972).
A debutat muzical în 1970, atunci când a câştigat premiul întâi la festivalul Tinereţe pe portativ. Câţiva ani mai târziu, a început colaborarea cu George Grigoriu, compozitorul celebrului şlagăr "Eternitate", lansat în 1973.
În anul 1972, a fost admis la Universitatea din Bucureşti de limbi romanice, secţiunea română-franceză, absolvind în anul 1976. Din aprilie 1977 a început să predea franceză la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere din Buzău, unde a rămas până în 1985. În acel an, el a fost angajat ca solist vocal la Casa Tineretului din Buzău.
În 1981 a debutat în Cenaclul Flacăra unde a lansat "Foaie verde, spic de pâine", "Ordinea de zi", "Eternitate". După Revoluţia de la 1989, el a fost angajat, pentru câteva luni (martie-noiembrie 1990), ca solist la trupa Optimiştii.
În toamna anului 2002, la zece ani după pensionare, George Nicolescu a revenit în topurile muzicale româneşti datorită unui duet cu trupa UNU. Hitul era numit „Cântec pentru sănătatea ierbii”. De asemenea, el a mai cântat cu Jorge melodia „Îndrăgostit”. În luna decembrie a anului 2007, a apărut albumul „Muzică uşoară...lăutărească”, în care a cântat alături de Dan Spătaru, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanţu şi Corina Chiriac. Cea mai nouă melodie a sa a fost lansată în anul 2012, „Viaţa-i de vină”, împreună cu Shift, notează News.ro.
Și echipa de fotbal Petrolul Ploiești, pe care o susținea dintotdeauna și al cărei imn l-a scris acum mai bine de două decenii, a anunțat trecerea lui în neființă și a lăsat un mesaj de suflet pe Facebook.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!