Ieri a fost cea mai caldă zi de pe Pământ, de când se fac măsurători, adică de la sfârșitul secolului al 19-lea. Temperatura medie a depășit pentru prima dată 17 grade Celsius.
Predecentul record data din august 2016, când s-au înregistrat 16,9 grade. Oamenii de știință cred că este efectul unei combinații între un eveniment meteorologic natural cunoscut sub numele de El Niño și încălzirea globală provocată de emisiile de dioxid de carbon. Ei se așteaptă ca vara aceastea să vedem mai multe recorduri căzând. Luna trecută a fost declarată cea mai caldă lună iunie din istoria măsurătorilor meteo.
Sudul Statelor Unite suferă de câteva săptămâni din cauza unui dom de căldură intensă, potrivit Agerpres. În China, un val de căldură persistentă continuă să se manifeste, cu temperaturi în jurul valorii de 35 de grade Celsius. În Africa de Nord au fost înregistrate temperaturi apropiate de pragul de 50 de grade Celsius.
Chiar şi în Antarctica, unde este iarnă în prezent, au fost înregistrate temperaturi anormal de ridicate. Baza ucraineană de cercetări ştiinţifice Vernadski, amplasată în Argentine Islands din largul continentului acoperit de gheaţă, a înregistrat un nou record de temperatură pentru luna iulie: +8,7 grade Celsius.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!