Produsele de tip pate de porc conțin apă ca ingredient principal și au doar 15% ficat de porc în compoziție, arată o analiză InfoCons. InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip pate de porc ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 40 de produse.
Din punct de vedere al procentajului de ficat, ficat de porc se regăsește într-o proporție cuprinsă între 15 și 47% din compoziție. Din punct de vedere ingredientului principal - 45% au în compoziție prim ingredient apa, 37.5% au în compoziție prim ingredient ficatul de porc, 12.5% au în compoziție prim ingredient slănină, 5% au în compoziție prim ingredient alt timp de carne
Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție - 25% au în compoziție proteină animală din/de porc, 77.5% au în compoziție slănină, 37.5% au în compoziție șorici, 15% au în compoziție proteină animală din porc, slănină și sorici.
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de porc, 72.5% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari).
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!