Un restaurant cu specific chinezesc din București a fost închis temporar după un control al ANPC. Comisarii au descoperit în bucătărie insecte vii și moarte, mizerie, iar unele alimente erau depozitate în condiții anormale.
Horia Constantinescu, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a sesizat o serie de nereguli în cadrul restaurantului cu specific chinezesc, așa cum a documentat într-un videoclip postat pe TikTok.
@horiaconstantinescuanpc♬ original sound - Horia Constantinescu
În imaginile respective, șeful ANPC le-a arătat oamenilor dezastrul din bucătărie și din spațiile de depozitare.
„Degeaba avem noi dreptate. Puneți în pericol sănătatea consumatorilor! Doamne ferește să avem o toxiinfecție sau cine știe ce mai rău! Aveți un dezastru în bucătărie, uitați-vă aici, aveți carne fără elemente de identificare. Aici, la fel, plin de insecte moarte”, a spus Horia Constantinescu, președintele ANPC, în timp ce filma în restaurantul din București, care a declarat, de asemenea, că a găsit acolo insecte vii și moarte, mizerie, igrasie, iar unele alimente erau depozitate în condiții anormale.
Horia Constantinescu a notat pe platforma TikTok, în dreptul videoclipului, și neregulile care au fost sesizate în urma vizitei în local.
”În urma verificărilor efectuate la operatorul economic S.C. Revers Quantum S.R.L. (Templul Soarelui) cu punctul de lucru în strada Mihai Eminescu, Nr. 151, Sector 2, București s-au aplicat sancțiuni în valoare de 15.000 lei, OD 19,8 kg/ 347,32 lei și otps. Totodată, s-a propus sancțiunea complementară de închidere 0-6 luni. Deficiențe:
– materii prime, semipreparate și preparate finite fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare, cât și data limită de consum, astfel încât să se poată stabili conformitatea acestora;
– produse din carne cu modificări organoleptice de aspect, culoare, consistentă, cât si miros;
– depozitare preparate finite calde la temperaturi mai mici de min. 60 grade;
– depozitare direct pe paviment;
– utilizare bureți de sârmă, ustensile de bucătărie profesionale, recipiente neigienizate, deteriorate, cu grad avansat de uzură și arsuri, colectare reziduuri în recipiente fără capac;
– agregate frigorifice cu grătare cu vopsea exfoliată și rugină, chedere depreciate și neigienizate;
– cuptoare, aragaz, hote, neigienizate, nefuncționale, grad avansat de uzură, arsuri, acumulări masive de impurități, grăsimi; sistemul de ventilație din incinta blocului alimentar neigienizat;
– paviment, pereți și tavan neigienizate, depreciate, prezintă exfolieri, igrasie, bucăți depreciate, prezență de insecte vii și moarte (gândaci, muște);
– depozitare direct pe paviment;
– preparate cu modificări organoleptice, prezență mucegai;
– nerespectare vecinătăți în spațiile frigorifice;
– lipsa de informare asupra riscurilor previzibile reprezentate de prezența ingredientelor ce pot provoca alergii sau intoleranțe;
– lipsa autorizației de funcționare (primărie)”, a transmis președintele ANPC, explicând, de asemenea, că au fost acordate sancțiuni în valoare de 15.000 de lei, iar restaurantul a fost închis temporar.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!