Acum la Digi FM Lucian Mindruta LIVE - ON AIR

Peste 1.500 de locuri scoase la concurs, în școlile de poliție. Până când se depun cererile de înscriere și care este calendarul examenului

politie
Poliție / Foto: Profimedia

Peste 1.600 de locuri sunt scoase la concurs în Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” - Cluj-Napoca, iar cererile de înscriere se pot depune până în 6 octombrie Ulterior se competează dosarul de înscriere, iar proba fizică va avea loc în perioada 1 – 6 noiembrie 2024.

”În perioada octombrie - decembrie 2024, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 2 unităţi de învăţământ postliceal ale Poliţiei Române: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” - Cluj-Napoca, pentru formarea agenţilor de poliţie”, anunţă, luni, Poliţia Română.

Sursa citată precizează că sunt 1.340 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina şi 300 la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” - Cluj-Napoca.

”Cererile tip de înscriere, precum şi, după caz, consimţământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează şi se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare, până la data de 6 octombrie 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. Unităţile de recrutare vor posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se vor transmite cererile-tip de înscriere. Candidaţii se pot înscrie la o singură şcoală postliceală”, a mai transmis instituţia.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidaţii vor depune documentele solicitate până la data de 24 octombrie 2024, potrivit News.ro. 

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaţilor, proba de evaluare a performanţei fizice, susţinerea probei de evaluare a cunoştinţelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaţilor rămaşi în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Proba de evaluare a performanţei fizice va fi susţinută în perioada 1 – 6 noiembrie 2024, indiferent de unitatea de învăţământ pentru care candidatul a optat.

Proba de evaluare a cunoştinţelor se va susţine la unităţile de învăţământ pentru care au optat, de către candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice.

Candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice vor susţine proba de evaluare a cunoştinţelor la data de 9 noiembrie 2024, iar rezultatele obţinute vor fi aduse la cunoştinţa candidaţilor prin postarea pe site-ul oficial al unităţii de învăţământ pentru care optează, până la data de 10 noiembrie 2024.

Proba de evaluare a cunoştinţelor constă într-un test grilă cu întrebări din disciplinele: limba română, limbă străină, legislaţie specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului, educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic.

La limba străină, candidatul optează, prin cererea-tip de înscriere la concursul de admitere, pentru una din următoarele discipline: limba engleză sau limba franceză.

Examinarea medicală se realizează în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 13 noiembrie – 23 decembrie 2024.

Când vor fi afișate rezultatele

Rezultatele finale ale admiterii se afişează la sediul unităţilor de învăţământ şi se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 24 decembrie 2024.

”În funcţie de numărul candidaţilor respinşi la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza”, sesiunea august-septembrie 2024, care au obţinut un rezultat mai mare sau egal cu media minimă de admitere de 5,00, şi solicită repartizarea fără concurs de admitere la o şcoală postliceală a MAI, locurile vor fi diminuate potrivit solicitărilor formulate, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 82/2024 pentru modificarea şi completarea Legii 360/ 2002 privind Statutul poliţistului”, a mai transmis sursa citată.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
Matinal_Site_sezon2-2024
Oana Zamfir și Vlad Craioveanu – 23 septembrie 2024
Klaus Iohannis
USR cere ca „Legea lui Iohannis” să fie respinsă rapid în Parlament...
Adriana Iliescu
Val de reacții după ce Adriana Iliescu și fiica ei au fost...
Romanian Government, Cabinet Meeting, Bucharest, Romania - 04 Sep 2024
Liderii PSD, împotriva proiectului care ar permite candidatura lui...
Partenerii noștri
Digi24 Zelenski consideră „inacceptabil” planul de pace al lui Trump. „Nu știe cum să pună capăt războiului, chiar dacă are impresia că știe”
Zelenski consideră „inacceptabil” planul de pace al lui Trump. „Nu știe...
DigiSport Anunțul făcut de 'U' Cluj, după ce Guvernul României a "tăiat" finanțarea echipelor de fotbal din bani publici
Anunțul făcut de 'U' Cluj, după ce Guvernul României a "tăiat" finanțarea...
PeRoz Singura româncă de la petrecerea de 90 de ani a Sophiei Loren. S-a pozat cu sărbătorita și i-a declarat iubirea ei
Singura româncă de la petrecerea de 90 de ani a Sophiei Loren. S-a pozat...
Film Now Eric Roberts, critic la adresa Juliei Roberts și a interpretării care i-a adus prima șansă la Oscar: "Nu vreau să par un frate gelos"
Eric Roberts, critic la adresa Juliei Roberts și a interpretării care i-a...
Digi World "Așteptări vs. realitate. Mă simt înșelată". A crezut că și-a închiriat cea mai frumoasă cameră cu vedere la mare, dar a rămas total dezamăgită
"Așteptări vs. realitate. Mă simt înșelată". A crezut că și-a închiriat...
Stirile Kanal D Una dintre cele mai mari greșeli pe care poți să le faci atunci când vrei să slăbești! Specialiștii trag un semnal de alarmă: „Creierul nu mai știe cât are nevoie"
Una dintre cele mai mari greșeli pe care poți să le faci atunci când vrei...
ProFM Apariția serii. Noncoformista Madonna, într-un body, acoperită cu un voal negru din dantelă, cu o coroană pe cap, la Milano
Apariția serii. Noncoformista Madonna, într-un body, acoperită cu un voal...
Digi Life Cum arată cea mai înaltă femeie din lume. Este din Turcia și are peste 2,15 metri
Cum arată cea mai înaltă femeie din lume. Este din Turcia și are peste...
Ultimele știri din matinal
Radu Paraschivescu despre victor rebengiuc
Radu Paraschivescu despre gafele Elenei Lasconi și ale lui Mircea Geoană
Mircea Geoană (1)
Florin Negruțiu: Mircea Geoană, campionul gafelor neprovocate din politica românească
ciuca 2024-09-15 GC -8050
Florin Negruțiu despre congresul PNL: „O întâlnire fără prea mari surprize”
horia tecau
Sfatul lui Horia Tecău pentru părinții copiilor care vor să se apuce de tenis
Ultimele știri
Poliție Germania/ Shutterstock
Un polițist din Germania, arestat după ce și-a filmat colegele la vestiar și la duș: „Știam că...
Kate Middleton, prima apariţie de când a anunţat încheierea tratamentului de chimioterapie/ Foto: X
Kate Middleton, prima apariţie de când a anunţat încheierea tratamentului de chimioterapie...
One,Dry,Yellow,Maple,Leaf,On,Green,Grass,Background,Close-up.
Vreme caldă săptămâna aceasta. Cum se anunță primele zile din octombrie
Femeie arestată/ Foto: Shutterstock
Un bărbat a evadat de sub escorta poliţiştilor în timp ce se afla în subsolul Tribunalului...