Zilele acestea s-a rostogolit pe rețelele sociale și în presă o fotografie făcută publică de Mara Bănică. În ea apare lectorul universitar dr. Andrei Nae, care predă la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universității din București, îmbrăcat în fustă, cu poșetă pe umăr și pălărie pe cap.
Mesajul Marei Bănică nu a fost unul prea blând, iar internetul s-a împărțit în două. Au existat persoane care l-au blamat pe tânărul profesor pentru cum se îmbracă în fața studenților, în timp ce alții au apreciat că este viața lui, că este treaba lui ce alege să poarte și că acest lucru nu spune nimic despre abilitățile lui de dascăl.
Universitatea din București a venit cu un punct de vedere legat de această discuție.
Purtătorul de cuvânt al Universității din București, Bogdan Oprea, a precizat că profesorul n-a încălcat niciun regulament al insituției și n-a venit îmbrăcat indecent: „Trăim într-o țară democratică. Domnul n-a venit indecent, expunând lucruri care nu se expun. Există un cod de etică și incluziune, așa cum obligă legea, ce punct de vedere aș putea să formulez? Trăim într-o țară în care oamenii au libertatea să se exprime. Cu siguranță nu sunt prevederi care să te oblige să te încalți cu pantofi de o culoare sau cu pantaloni nu știu de care. Regulile sunt în limitele legii. Un astfel de regulament ar fi împotriva Constituției. Nu poți să dai un regulament care nu respectă legislația națională".
Conform adevarul.ro, fostul secretar de stat din Ministerul Educației, prof. Marina Ștefania Manea, a legat hainele profesorului Nae de cursurile pe care acesta le predă, Jocurile video şi identitatea culturală; Introducere în studiul jocurilor video ca medii narative, pe lângă seminare de practica limbii engleze şi literatură americană. „Nu cred că această fotografie arată ținuta cotidiană a unui profesor universitar, într-o zi în care își susține cursurile. Dar cred că poate fi o ținută pe care domnul profesor ar fi putut să o îmbrace la unul dintre cursurile pe care le susține la Universitatea din București, de exemplu, acela de Gender Crisis in Survival Horror Video Games. Părerea mea este că asistăm la un fake news, o manipulatorie scoatere din context a unei ipostaze. Cred că răspunsul Universității București va lamuri situația și îl așteptăm cu interes, să vedem pe unde ne situăm în gândirea critică de care dispunem”, este comentariul fostului secretar de stat din Ministerul Educației, prof. Marina Ștefania Manea.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!