Acum la Digi FM Lucian Mindruta LIVE - ON AIR

Vreme caldă săptămâna aceasta. Cum se anunță primele zile din octombrie

One,Dry,Yellow,Maple,Leaf,On,Green,Grass,Background,Close-up.
Meteo, toamnă. Foto: Shutterstock

Vremea va oscilantă la nivelul întregii ţări, pe durata următoarelor două săptămâni (23 septembrie - 6 octombrie), cu un prim interval de şapte zile în care maximele termice vor ajunge chiar şi la 30 - 31 de grade, prin Banat şi Oltenia, dar şi cu un regim termic în scădere săptămâna viitoare, conform prognozei de specialitate publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie. 

În Banat, în primele două zile ale intervalului de prognoză, media maximelor termice va fi de 27 de grade, în ziua de 25 septembrie aceasta va scădea cu 3 - 4 grade, apoi vor urma două zile de încălzire mai intensă, astfel că, în jurul datei de 27 septembrie, media va atinge 30 de grade. În continuare, până la sfârşitul lunii septembrie, se va răci semnificativ, după care regimul termic diurn va fi în general în creştere, iar media maximelor termice va urca treptat de la 18, la aproximativ 23 de grade. Minimele termice vor fi în general în creştere în prima săptămână, iar media lor va ajunge să se situeze în jurul a 16 grade. Între 29 septembrie şi 2 octombrie aceasta va scădea accentuat, ulterior va creşte din nou, de la 7 - 8 grade, la început, până la 9 - 11 grade la finalul intervalului. În prima săptămână vor fi averse în zilele de 24 şi 25 septembrie, precum şi în 28 şi 29 septembrie. În cea de-a doua săptămână condiţiile de ploaie se vor reduce, potrivit ANM, citată de Agerpres.

În Crişana, în prima săptămână, temperaturile maxime vor avea variaţii semnificative. Cele mai mari maxime se vor atinge în jurul datei de 27 septembrie când media lor va fi de 28- 29 de grade, iar cele mai mici în 29 septembrie, când aceasta va fi de 18 - 19 grade. În cea de-a doua săptămână se va încălzi treptat, astfel că la sfârşitul intervalului de prognoză maximele termice vor fi în medie de 21 - 23 de grade. Minimele termice vor fi în creştere, de la o medie de 10 grade, în prima dimineaţă, până la 16 grade în 28 septembrie, în următoarele trei nopţi vor scădea treptat, dar semnificativ, cu 8 - 9 grade, apoi vor creşte uşor şi media nu va mai depăşi 10 - 12 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalele 24 - 25 septembrie şi 28 - 30 septembrie.

În Transilvania, media zilnică a temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 25 de grade, în primele patru zile. În următoarele două va creşte cu 3 - 4 grade, apoi va scădea accentuat, astfel că, în ultima zi a lunii septembrie, media pe întreaga regiune se va situa în jurul valorii de 16 grade. În zilele care vor urma se va încălzi uşor şi treptat, iar spre finalul intervalului de prognoză maximele termice vor atinge, în medie, 20 - 22 de grade. Media minimelor termice va fi în creştere, de la 8 grade în prima zi, până spre 12 - 13 grade la finalul primei săptămâni. În următoarele trei nopţi va scădea cu până la 6 - 7 grade, apoi va creşte uşor şi treptat, iar la finalul intervalului va atinge 7 - 9 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în jurul datei de 25 septembrie şi între 28 şi 30 septembrie. În prima săptămână din luna octombrie condiţiile de ploaie vor fi reduse.

În Maramureş, până spre sfârşitul primei săptămâni, regimul termic al vremii va fi în general în creştere şi se va resimţi mai ales la valorile minime, a căror medie va creşte de la 10 la 14 - 15 grade. Media maximelor termice va avea variaţii între 24 şi 28 de grade. În următoarele trei zile se va răci accentuat, media maximelor va scădea cu 11 grade, iar cea a minimelor cu 9 grade. În intervalul care va urma valorile termice vor creşte uşor şi treptat, dar media lor nu va mai depăşi 21 - 22 de grade, în cazul maximelor, şi 9 - 10 grade în ceea ce priveşte minimele. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în jurul datei de 25 septembrie şi în perioada 28 - 30 septembrie. În prima săptămână din luna octombrie condiţiile de ploaie vor fi mai reduse.

În Moldova, până în data de 28 septembrie, temperaturile vor creşte uşor şi treptat, media maximelor de la 26 la 29 de grade, iar a minimelor de la 11 la 16 grade. În următoarele două-trei zile se va răci accentuat, cu mai mult de 10 grade în cazul maximelor termice şi cu aproximativ 8 grade în cel al minimelor. În zilele care vor urma vremea se va încălzi uşor şi treptat, dar media maximelor nu va mai depăşi 22 - 23 de grade, iar cea a minimelor 11 - 12 grade. Vor fi averse în jurul datei de 25 septembrie şi între 29 septembrie şi 1 octombrie, apoi probabilitatea va scădea.

În Dobrogea, temperaturile vor creşte treptat până spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză. Media maximelor va fi de la 25 la 28 de grade, iar minimele de la 14 la 18 grade. În următoarele trei zile se va răci, cu 8 - 9 grade, apoi atât maximele, cât şi minimele termice vor urca uşor, până la o medie a maximelor de 23 - 24 de grade, respectiv minimele de 13 - 14 grade. Probabilitatea mai mare pentru averse va fi spre finalul lunii septembrie şi la începutul lunii octombrie.

În Muntenia, media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 27 - 28 de grade, în primele patru zile, în următoarele două va creşte cu 3 - 4 grade, după care va scădea accentuat. Astfel, în ultima zi a lunii septembrie şi în prima a lunii octombrie, media pe întreaga regiune se va situa în jurul valorii de 19 grade. În zilele care vor urma se va încălzi uşor şi treptat, iar spre finalul intervalului de prognoză maximele termice vor atinge în medie 23 - 25 de grade. De asemenea, media minimelor termice va fi în creştere, de la 11 grade, în prima zi, până spre 15 - 16 grade în ultimele dimineţi ale primei săptămâni. În următoarele trei nopţi va scădea cu până la 7 - 8 grade, apoi va creşte uşor şi treptat, iar la finalul intervalului va atinge 10 - 11 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în jurul datei de 25 septembrie şi între 29 septembrie - 1 octombrie.

În Oltenia, până spre sfârşitul primei săptămâni, regimul termic va fi în general în creştere, cu o medie a maximelor termice de la 27 la 31 de grade şi a minimelor de la 10 la 15 grade. În următoarele trei zile se va răci accentuat cu 12 - 13 grade, la maxime, şi cu 7 - 8 grade, la minime. În intervalul care va urma valorile termice vor creşte uşor şi treptat, dar media lor nu va mai depăşi 24 - 25 de grade în cazul maximelor şi 10 - 11 grade în cazul minimelor. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în jurul datei de 25 septembrie, precum şi în perioada 28 - 30 septembrie. În prima săptămână din luna octombrie condiţiile de ploaie vor fi mai reduse.

La munte, în această săptămână, media temperaturilor maxime va avea variaţii între 15 şi 21 de grade, iar a minimelor între 6 şi 13 grade, tendinţa fiind în general de creştere. Săptămâna viitoare, în primele două-trei zile, se va răci accentuat, după care media maximelor se va situa între 10 şi 15 grade, iar minimele între 2 şi 7 grade. Vor fi posibile ploi aproape în fiecare zi, mai intense şi pe arii mai extinse la sfârşitul lunii septembrie şi la începutul lunii octombrie.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
Matinal_Site_sezon2-2024
Oana Zamfir și Vlad Craioveanu – 23 septembrie 2024
Klaus Iohannis
USR cere ca „Legea lui Iohannis” să fie respinsă rapid în Parlament...
Adriana Iliescu
Val de reacții după ce Adriana Iliescu și fiica ei au fost...
Romanian Government, Cabinet Meeting, Bucharest, Romania - 04 Sep 2024
Liderii PSD, împotriva proiectului care ar permite candidatura lui...
Pe aceeași temă
Cod portocaliu de caniculă/ Shutterstock
Cod galben de caniculă pentru 15 judeţe. Vremea în București, în primele zile ale lunii...
Weather,Forecast,Concept,,Climate,Change,Background,,Collage,Of,Sky,Image
De marți, în mai multe zone din țară se instalează instabilitatea atmosferică, însă în...
A,Hot,Wave,,Also,Known,As,A,Heatwave,,Occurs,When
ANM: Alertele de caniculă rămân în vigoare luni şi marţi, în mare parte din ţară. Judeţele...
Weather,Forecast,Concept,,Climate,Change,Background,,Collage,Of,Sky,Image
Cod galben de ploi și vijelii în zonele de deal şi de munte. Cod roșu de caniculă în șapte...
Te-ar putea interesa și
canicula bucuresti
ANM: Valul de căldură se extinde, București și alte regiuni sub cod portocaliu. Temperaturile...
Hot,Summer,Or,Heat,Wave,Background,,Glowing,Sun,On,Orange
Caniculă în 15 judeţe şi în Bucureşti, duminică şi luni. Temperaturile pot urca până la 38°C
Bright,Sun,And,White,Clouds,In,Clear,Blue,Sky,On
Cum va fi vremea în ultimele două săptămâni din august și în primele zile din septembrie...
Heat,,Thermometer,Shows,The,Temperature,Is,Hot,In,The,Sky,
Cod galben de caniculă pentru cinci judeţe şi Bucureşti. Temperaturile vor ajunge la 37 de...
Partenerii noștri
Digi24 Zelenski consideră „inacceptabil” planul de pace al lui Trump. „Nu știe cum să pună capăt războiului, chiar dacă are impresia că știe”
Zelenski consideră „inacceptabil” planul de pace al lui Trump. „Nu știe...
DigiSport Anunțul făcut de 'U' Cluj, după ce Guvernul României a "tăiat" finanțarea echipelor de fotbal din bani publici
Anunțul făcut de 'U' Cluj, după ce Guvernul României a "tăiat" finanțarea...
PeRoz Singura româncă de la petrecerea de 90 de ani a Sophiei Loren. S-a pozat cu sărbătorita și i-a declarat iubirea ei
Singura româncă de la petrecerea de 90 de ani a Sophiei Loren. S-a pozat...
Film Now Eric Roberts, critic la adresa Juliei Roberts și a interpretării care i-a adus prima șansă la Oscar: "Nu vreau să par un frate gelos"
Eric Roberts, critic la adresa Juliei Roberts și a interpretării care i-a...
Digi World "Așteptări vs. realitate. Mă simt înșelată". A crezut că și-a închiriat cea mai frumoasă cameră cu vedere la mare, dar a rămas total dezamăgită
"Așteptări vs. realitate. Mă simt înșelată". A crezut că și-a închiriat...
Stirile Kanal D Una dintre cele mai mari greșeli pe care poți să le faci atunci când vrei să slăbești! Specialiștii trag un semnal de alarmă: „Creierul nu mai știe cât are nevoie"
Una dintre cele mai mari greșeli pe care poți să le faci atunci când vrei...
ProFM Apariția serii. Noncoformista Madonna, într-un body, acoperită cu un voal negru din dantelă, cu o coroană pe cap, la Milano
Apariția serii. Noncoformista Madonna, într-un body, acoperită cu un voal...
Digi Life Cum arată cea mai înaltă femeie din lume. Este din Turcia și are peste 2,15 metri
Cum arată cea mai înaltă femeie din lume. Este din Turcia și are peste...
Ultimele știri din matinal
Radu Paraschivescu despre victor rebengiuc
Radu Paraschivescu despre gafele Elenei Lasconi și ale lui Mircea Geoană
Mircea Geoană (1)
Florin Negruțiu: Mircea Geoană, campionul gafelor neprovocate din politica românească
ciuca 2024-09-15 GC -8050
Florin Negruțiu despre congresul PNL: „O întâlnire fără prea mari surprize”
horia tecau
Sfatul lui Horia Tecău pentru părinții copiilor care vor să se apuce de tenis
Ultimele știri
politie
Peste 1.500 de locuri scoase la concurs, în școlile de poliție. Până când se depun cererile de...
Poliție Germania/ Shutterstock
Un polițist din Germania, arestat după ce și-a filmat colegele la vestiar și la duș: „Știam că...
Kate Middleton, prima apariţie de când a anunţat încheierea tratamentului de chimioterapie/ Foto: X
Kate Middleton, prima apariţie de când a anunţat încheierea tratamentului de chimioterapie...
Femeie arestată/ Foto: Shutterstock
Un bărbat a evadat de sub escorta poliţiştilor în timp ce se afla în subsolul Tribunalului...