Jean Claude Juncker a fost pus în mare formă la dezbaterea cu tinerii privind viitorul Uniunii Europene. A glumit pe seama Angliei, pe faptul că îşi încheie mandatul la Comisia Europeană şi chiar pe seama declinului demografic.
Jean Claude Juncker - presedintele Comisiei Europene: „Apropo, de ce vorbim în engleză? Toată lumea înţelege engleza, dar nimeni nu înţelege Anglia. Îmi voi încheia mandatul pe 1 noiembrie, anul acesta. De fapt, la miezul nopţii, 31 octombrie, britanicii ar trebui să plece. Pe 31 octombrie o să vorbesc cu Theresa May şi o să îi spun: eu plec la miezul nopţii, deci vă rog să vă grăbiţi!”, potrivit Digi 24.
Şi Klaus Iohannis a dat dovadă de mult umor, când a răspuns unei ironii lansate de Jean Claude Juncker.
Klaus Iohannis: „Personal, nu sunt mulţumit cu tot ce se întâmplă în Uniunea Europeană, trebuie să fiu sincer în legătură cu această chestiune”.
Jean Claude Juncker: „Preşedintele a spus că nu este mulţumit cu tot ce se întâmplă în Uniunea Europeană. Nici eu nu sunt mulţumit cu tot ce se întâmplă în România”.
Klaus Iohannis: „Bine atunci, suntem doi în această situaţie”.
Jean Claude Juncker a reuşit să glumească chiar şi pe seama declinului demografic.
Jean Claude Juncker: „Faptul că societăţile noastre îmbătrânesc este o problemă. Este de datoria statelor membre să vină cu politici care să îi facă pe oameni să-şi crească populaţia. Comisia nu este responsabilă de libido-ul continentului”.
Oficialul european s-a amuzat în mai multe rânduri şi pe seama faptului că anul acesta îşi încheie mandatul la Comisia Europeană.
Jean Claude Juncker: „Nu îmi place să vorbesc despre succesorul meu. Nu ştiu cine va fi. Nu îmi place ideea să plec de la Comisie. Dar asta a fost decizia mea acum doi ani.
Am avut perioade frumoase în viaţă. Am avut. Şi voi avea din nou după ce plec de la Comisie”.
Jean Claude Juncker a dezvăluit că era o dorinţă a sa să viziteze Sibiul, prilej cu care a strecurat o teorie interesantă, care a făcut deliciul tinerilor prezenţi la dezbatere.
Jean Claude Juncker: „Mereu mi-am dorit să vizitez Sibiul pentru că şi trebuie să ştiţi asta: este propaganda germană că aceasta regiune şi Sibiul au fost descoperite de saxoni. Nu, nu, au fost luxemburghezi!”
Klaus Iohannis: „Luxemburg şi Sibiu au o istorie veche, aproape de 1000 de ani, mulţi dintre cei cu denumirea de saşi sau saşii transilvăneni au venit din zona unde la vremea respectivă a fost Marele Ducat al Luxemburgului şi în secolul XIX s-a descoperit această istorie comună în baza dialectului care se aseamănă şi azi. Dar mult mai impotantă este legătura care s-a creat în 2007 când Sibiu şi Luxemburg au fost capitale culturale europene”, conform Digi 24.
300 de tineri din toată Europa au participat la dezbaterea cu Jean Claude Juncker şi Klaus Iohannis.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!