Psihiatrii avertizează că bolile psihice sunt tot mai des întâlnite, iar legislația din domeniu trebuie să recunoască această situație.
Unul din patru români are o problemă de sănătate mintală, susține doctorul Cristian Andrei, potrivit căruia angajatorii trebuie să aibă cultura omului care are unele dificultăți, dar nu dificultățile contează, ci ceea ce omul știe să facă.
Cerem să fie introdusă în legea sănătății mintale și ideea că o tulburare mintală este la îndemâna oricărui român. Acest lucru nu este o rușine, este un fenomen de care trebuie să ne ocupăm deschis. Cu cât avem o muncă mai pretențioasă, cu atât suntem mai predispuși, a declarat neuropsihiatrul la Conferința națională „Sănătatea mintală la locul de muncă”.
El a precizat că bolile fizice, cum ar fi ulcerul, bolile de inimă, chiar și unele boli neurologice, metabolice, pot fi controlate astfel încât să rămână constante ca incidență în funcție de meserie, dar bolile psihice cresc, explodează.
Pe de altă parte, doctorul Theodor Hărătău, a adăugat că angajatorii români, atunci când sunt confruntați cu o problemă de sănătate mintală gravă pe care o are unul dintre angajați, abordarea lor este pur individuală, nu își doresc măsuri colective.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!