Festivalul Internațional „George Enescu” ne invită să luăm o pauză de 5 minute de la ritmurile cotidiene, la împlinirea a 140 de ani de la nașterea lui George Enescu, pentru a-l onora cu ceea ce Maestrul a iubit mai mult - muzica - și în felul în care el și-a trăit viața - cu modestie și cu generozitate pentru semeni.
Proiectul se numește Sunetul iubirii și își propune să facă loc puterii vindecătoare și unificatoare a muzicii.
„Enescu a trăit pentru muzică și a găsit în muzică expresia supremă a vieții și a iubirii. Enescu a fost generos și atent cu ceilalți oameni, dar, în același timp, de o modestie fără margini. De aceea, în contextul în care pandemia și provocările cotidiene ne lasă adesea debusolați, este important să ne găsim direcția cea bună. Prin Sunetul iubirii vrem să aducem în viața fiecăruia grația întâlnirii cu George Enescu și perspectiva că, indiferent cât de mari sunt provocările, ne putem găsi direcția prin muzică și prin valori autentice, iar când avem nevoie de repere, putem să avem încredere în Enescu și în creația lui. De altfel, citatul enescian cel mai elocvent pentru acest proiect și pentru ce facem la Festivalul Enescu 2021, când marcăm o istorie de 25 de ediții construite din iubire este: «A crea înseamnă a iubi - căci muzica este iubire sau nimic»”, a declarat presei Oana Marinescu, directorul de comunicare al Festivalului Enescu.
Puteți viziona mai jos înregistrarea Baladei de George Enescu, în interpretarea unică a faimosului violonist David Garrett, împreună cu Filarmonica din Monte Carlo și sub bagheta regretatului Gianluigi Gelmetti, așa cum a fost prezentată în ediția sa din 2015.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!