O facultate particulară de medicină din Japonia a modificat timp de 7 ani notele la concursul de admitere pentru femei, ca să limiteze numărul acestora printre cursanţi, potrivit presei nipone.
Abuzurile au fost descoperite în cadrul unei anchete în care universitatea a fost acuzată că l-a favorizat la admitere pe fiul unui membru influent al Ministerului Educaţiei.
Aşa s-a descoperit că universitatea din Tokyo a început să scadă notele la testele candidatelor încă din 2011, după ce a constatat că numărul studentelor a început să crească.
"Femeile renunţă adesea la cariera de medic după ce s-au căsătorit şi au copii. Există un consens în universitate potrivit căruia medicii bărbaţi sunt de mai mare ajutor pentru spitalul universitar" care necesită adesea mobilizarea de urgenţă pentru a realiza ore lungi de muncă", a mărturisit o sursă ziarului, pentru a justifica falsificarea notelor.
Femeile japoneze au o educaţie superioară, însă tradiţia de muncă din arhipelag - caracterizată printr-un număr mare de ore suplimentare ce afectează viaţa angajaţilor ca urmare a surmenajului - le determină de multe ori să renunţe la carieră, în momentul în care îşi întemeiază o familie.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!