Pacienții infectați cu COVID-19 și internați în secțiile de Terapie Intensivă prezentau deficiențe de vitamina K. Aceasta este esențială pentru producerea de proteine ce pot proteja împotriva bolilor pulmonare.
Faptul că vitamina K este foarte importantă în lupta cu noul coronavirus este subliniat și într-un studiu recent al cercetătorilor olandezi.
Schimbarea dietei ar putea fi o parte a răspunsului la combaterea acestei epidemii, spun specialiștii.
Vitamina K se găsește în ouă, spanac și în brânza cu mucegai.
Se stochează, de aceea este destul de greu ca să ajungem să facem carențe serioase de vitamina K. Însă, este important să ne asigurăm un aport optim de vitamina K pentru că ea are multiple funcții foarte importante pentru organism. Funcția de coagulare este implicată în coagularea sângelui și de aceea în sistemul cardiovascular are foarte multă importanță. Vitamina K se găsește în plante și în produse de origine animală, ouăle, produsele lactate și în carne, spune nutriționistul Simona Carniciu.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!