Peste 400.000 de români au semnat petiția prin care cer reglementarea serviciului de ridesharing în România. Documentul a fost depus la Registratura Guvernului de Asociația Coaliția pentru Economie Digitală, organizație ce reprezintă principalele companii de ridesharing din România.
Șoferii de pe platformele Uber, Bolt și Clever susțin că sunt în continuare amendați sau li se ridică plăcuțele de înmatriculare.
Am preluat o comandă la Piața Alba Iulia, la câțiva metri pasagerul a deschis geamul și a început să facă cu mâna la mașina Poliției. El a spus că a făcut o comandă prin Uber, că a plătit cursa cash, dar eu nu am luat niciun ban de la domnul, povestește Bogdan Cucu, un șofer bucureștean.
Am primit o comandă, am onorat-o și era o înscenare. Am fost oprită după 100 de metri de două echipaje de Poliție, a spus și Oana Mihai, o altă șoferiță înscrisă la o companie de ridesharing.
Clienții sunt cei care au de suferit pentru că așteaptă și plătesc mai mult pentru aceeași cursă, spune președintele Asociației Coaliția pentru Economie Digitală.
Prin acest demers simbolic ne dorim ca Guvernul să audă vocea utilizatorilor și consumatorilor și să grăbească legiferarea acestui segment care deja trenează de mai bine de două luni de zile, a explicat Cătălin Codreanu.
Taximetriștii cer în continuare interzicerea platformelor de tip Uber, Bolt sau Clever, în timp ce clienții continuă să folosească metode alternative de transport.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!