Un medic angajat la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași și-ar fi cazat tatăl în unitatea sanitară timp de trei ani, timp în care ar fi beneficiat de îngrijire din banii contribuabililor.
Potrivit presei locale, medicul s-ar folosi de angajați și de resursele unității medicale pentru a le oferi părinților săi o îngrijire de tip paliativ, aceștia fiind internați pe Secția de Dermatologie.
„Multiple persoane din spital ne-au confirmat faptul că, în ultimii trei ani, tatăl prof.dr. Laura Gheucă-Solovăstru, șefa secției, a stat mai mult timp internat la unitatea medicală decât acasă”, scrie sursa citată.
Contactată telefonic, şefa secţiei a negat toate acuzaţiile.„Tatăl stă singur într-o rezervă de vreo trei ani, îngrijit continuu”, potrivit surselor publicației.
Tatăl medicului, care este imobilizat la pat de mai mulţi ani, este îngrijit în mod constant în ultimii ani în cadrul Secției de Dermatologie de la Spitalul „Sf. Spiridon”, scrie sursa citată.
„Stă singur într-o rezervă de vreo trei ani, ca pacient, uneori i se face foaie de internare, alteori nu. Înainte îl mai ducea acasă, mai revenea, acum stă încontinuu. Medicamentele de care are nevoie se scriu în condica de pe secţie şi le primeşte de la farmacia spitalului. Mereu trebuie ca cineva din personalul medical să stea cu el, în timp ce o singură infirmieră, de exemplu, trebuie să se ocupe de alţi 27-30 de bolnavi, câţi se află internaţi acolo. Cel mai greu e în tura de noapte, când o singură infirmieră trebuie să îşi facă şi treaba de pe sector şi să stea cu el. Şi asistentele la fel. Iar acolo sunt probleme cu personalul care este insuficient, în secţie au mai rămas 6 infirmiere din 13 câte erau, iar turele s-au schimbat, de la 8 ore cât erau, acum sunt ture de 12 ore”, au precizat membri ai personalului medical care activează la Spitalul „Sf. Spiridon” pentru „Ziarul de Iaşi”.
Sursa citată mai scrie că mama medicului urmează să fie adusă și ea în secția spitalului în perioada următoare.„Nu ştiu cine v-a informat, dar din punct de vedere medical eu sunt cea mai în măsură. Dacă escarele nu sunt probleme dermatologice, atunci ar trebui să externez toţi pacienţii pe care îi am. Tatăl meu a fost internat şi în Clinica de Dermatologie şi la ATI şi la Cardiologie, este un pacient cu multiple comorbidităţi, cu accidente vasculare multiple, cu hemipareză, afazic, cu sondă, cu escare. Nu a stat internat trei ani, el umblă prin spitale, a fost şi la ATI şi la Oncologie, a fost peste tot, umblă de mai mulţi ani, nu a stat doar aici. Dacă doriţi, vă invit să îl vedeţi, să îi vedeţi sonda, leziunile, v-ar convinge?”, a declarat prof. dr. Laura Gheucă-Solovăstru.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!