Eu nu vreau să plec ca prostul din această viață și din această funcție. Foarte simplu și vă spun pe românește, ca la noi, în Teleorman! Este ceea ce spunea fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, în 2018, când era vizat de două dosare penale pe care le considera orchestrate de așa-zisul „stat paralel”.
„Statul paralel” era o structură ocultă care, în opinia sa, a liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și a multor social-democrați se ocupă cu eliminarea din viața publică a politicienilor incomozi puterii. Care putere era, paradoxal, a PSD încă de la alegerile din 2016.
Din statul paralel pe care îl suspecta Liviu Dragnea ar fi făcut parte, inclusiv Uniunea Europeană. Nu de puține ori, Uniunea a fost atacată de Dragnea.
Noi am vrut să intrăm în UE pentru o viață mai bună, pentru mai multă libertate, nu pentru a ne întoarce la frică și teroare. Nu cerem mai mult respect decât oferim noi. Nu se poate ca tot ceea ce spunem și facem noi să fie criticat, lovit și blocat, declara fostul șef PSD.
Steaua celui pe care inclusiv presa străină îl considera cel mai puternic om din România a început să apună la alegerile europarlamentare, pierdute de PSD. A fost prima dată când un lider local l-a contestat. Era vorba despre Marian Oprișan.
Domnul Dragnea e istorie. Trebuia să plece demult, spunea Oprișan.
A doua zi după europarlamentare, Liviu Dragnea era condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare. A fost acuzat că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al PSD Teleorman, ar fi aranjat ca două membre PSD să fie angajate la Protecția Copilului. Cele două n-au dat pe la serviciu pentru că lucrau, de fapt, la PSD. Prejudiciul a fost de peste 100.000 de lei.
Într-un alt dosar, Tel Drum, Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și infrațiuni privind deturnarea de fonduri europene. Prejudiciul e de 21 de milioane de euro. Dragnea are sechestru pe bunuri și conturi, urmare a investigației OLAF.
Din pușcărie a dat în judecată PSD și a cerut chiar desființarea partidului pentru că filiala social-democrată din Teleorman ar fi știut de cazul cu Protecția Copilului și este, în egală măsură, vinovată. N-a avut succes.
Renegat de mulți din partid, Dragnea nu putea spera nici la grațierea din partea celei pe care a făcut-o premier.
Doamne, nu, nici nu se pune problema, spunea Viorica Dăncilă, întrebată dacă îl va grația pe predecesorul ei, dacă va câștiga alegerile prezidențiale.
Singurul lucru de care beneficiază e legea recursului compensatoriu, dată în timpul când conducea PSD și care îi va permite să nu stea la Rahova chiar 3 ani și 6 luni.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!