Rică Răducanu, în vârstă de 76 de ani, a vorbit despre dependența de jocuri de noroc, mărturisind că deși nu are bani, acesta mai ajunge să joace la ”aparate”
Fost portar al Rapidului și al naționalei României, acesta a mărturisit că se luptă cu dependența de „păcănele”. Fostul goalkeeper povestește că a început să joace la „aparate” la finalul anilor `90, „sub îndrumarea” fostului primar al Capitalei, Viorel Lis, un împătimit al jocurilor de noroc. În ciuda faptului că pensia sa de aproximativ 1.800 de lei rămâne la soția sa, Rică Răducanu găsește metode pentru a-și întreține dependența, potrivit Adevărul.ro.
”La pariurile sportive nu joc, nu-mi place, iar când eram jucător de fotbal, nici nu aveam voie. Am, însă, altă belea. M-a învățat Viorel Lis cu păcănelele, e ca o boală în oase. Eram consilierul lui și, la sfârșitul programului, îmi zicea: `Hai, Rică, să mergem la păcănele!`. Vă spun, este boală grea, toată lumea mă ceartă.
De unde dracu bani, eu n-am! Mai iei de la unul, de la altul, tot speri să câștigi ceva. Din pensia mea, doar dacă prind ceva, că mi-o ia nevastă-mea. Nu pun mâna pe pensie, ăia sunt bani minați, trebuie să plătim gazele și lumina, astfel, cum să trăim?
Am mai câștigat vreo 1.000 de lei, când se organizează premii pentru cei ca mine, cu bonuri multe. Dar tot acolo îi cheltuiești, se știe! Eu joc cam la două zile, nu mă pot abține”, a declarat Rică Răducanu, potrivit playtech.ro.
În Europa și SUA, dependența de jocuri de noroc este considerată și tratată ca o boală în adevăratul sens al cuvântului, însă în România este încă un subiect tabu, multă lume trăind cu impresia că este vorba doar despre o lipsă de voință din partea jucătorului. În România, oficial sunt ceva mai mult de 100.000 de dependenți de jocuri de noroc, conform DigiSport.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!