Sebastian Ghiță face o propunere pentru statul român: plata a 100 milioane de euro pe an din partea statului către Biserica Ortodoxă Română pentru a organiza școli cu program scurt pentru predarea Limbii Române și a Istoriei Românilor în școlile din străinătate. El este de părere că astfel „Biserica își va crește prezența în viață familiilor românești”.
Reamintim, Sebastian Ghiță a amenințat, luni seara, la România TV, că dacă „mai prinde pe străzi bandele #Rezist”, va trimite membrii Partidului România Unită (PRU) „să le dea o mamă de bătaie” protestatarilor. Mai mult, deși nu mai există un mandat de arestare pe numele lui, Ghiţă este anchetat de procurorii anticorupţie în cinci dosare, acuzat printre altele de şantaj, dare de mită şi spălare de bani.
Iată postarea de pe Facebook a lui Sebastian Ghiță.
„Mulți vorbesc despre românii plecați în străinătate și mor de grija acestora din vorbe. Vreau să fac o propunere care să fie clară și practică.
Plata a 100 milioane de euro pe an din partea Statului Român către Biserica Ortodoxă Română pentru a organiza școli cu program scurt ( 2h ) pentru predarea Limbii Române și a Istoriei Românilor. Un curs de dezvoltare personală în limba română cred că ar fi bine primit în orice comunitate românească din străînătate.
În felul acesta copiii români care se nasc în străinătate pot să rămână copii români, Biserica își va crește prezența în viață familiilor românești iar România va face în sfârșit ceva pentru cetățenii săi care trăiesc în afara țării.
Datoria noastră față de România este să o păstrăm mereu în minte și în suflet iar datoria Statului Român este să folosească resursele strânse de la cetățeni pentru a ajuta Poporul Român să prospere și să devină tot mai educat și mai numeros într-o Europa și o lume supuse pericolului imigrației.
În mod tradițional și istoric, rolul Bisericii nu se reduce doar la sacralitatea ritualurilor, învățăturilor și Sfintelor Taine care constituie corpul profund al instituției. Există un rol educativ, cultural și social care trebuie sprijinit și încurajat să se dezvolte. Școlile bisericești și mănăstirești au fost focare de cultură românești din cele mai vechi timpuri. Așa încât tradiția școlilor sau măcar a unor cursuri organizate în cadrul bisericilor ar trebui luată serios în considerare și revitalizată.
Nu trebuie să renunțăm la a fi noi înșine doar pentru că am intrat într-o lume globală.
Credibilitatea de care se bucură BOR în rândul românilor este o dovadă în acest sens. Și este argumentul pentru a demara o implicare și o colaborare mai mare între stat, societate și Biserică.”
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!