Mii de oameni au protestat, pentru a patra zi consecutiv, în numeroase state americane. Manifestanții cer redeschiderea economiei și sunt susținuți chiar de președintele Donald Trump.
Statele Unite sunt națiunea cel mai puternic afectată de pandemia de coronavirus. Sunt aproape 800.000 de cazuri și peste 42.000 de morți.
Americanii sunt speriați acum de o iminentă criză financiară, poate chiar mai puternică decât cea izbucnită în 2008. Din acest motiv, sfidează tot mai des restricțiile de circulație și protestează în stradă. Din Oklahoma până în California, toți cer ridicarea măsurilor de carantină pentru a putea reveni la lucru și, implicit, la o viață normală.
Deschideți, Arizona! Deschideți acum! sau Vrem să muncim!, au strigat protestatarii.
California, cel mai bogat stat american și cu cea mai mare pondere în PIB-ul național, e deja în recesiune. Primarul din Los Angeles spune că situația este disperată.
Ne așteaptă vremuri grele. Mai grele decât am văzut în 2008. Veniturile au scăzut peste tot. Taxa de ocupare tranzitorie, un alt mod de a spune taxei hoteliere, taxele din vânzări, taxele de parcare, taxele pentru utilități vor fi lovite puternic. Și vor fi tăieri de salarii, a spus Eric Garcetti.
Donald Trump, el însuși un susținător al întoarcerii la muncă, a prezentat un plan în trei pași pentru redeschiderea economiei. Decizia, însă, aparține guvernatorilor.
Statele Unite sunt în carantină de pe 16 martie. Într-o singură lună, aproximativ 22 de milioane de americani au depus cereri de șomaj, iar asta se vede și în fața băncilor de alimente, unde cozile ajung și la câțiva kilometri.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!