Educația sexuală în școli va fi parte a disciplinei Educație pentru sănătate, așa cum este și acum, spune un secretar de stat în Ministerul Educației. Radu Szekely a declarat miercuri, la Timișoara, că de două-trei ori, pe parcursul fiecărui an școlar, cadre medicale specializate le vor vorbi elevilor „despre igiena sexuală, nu despre actul sexual”, scrie Agerpres.
Educația sexuală în școli va fi parte a disciplinei Educație pentru sănătate, așa cum este și acum, dar în momentul de față este o disciplină opțională, urmând ca din toamnă să devină obligatorie. Educația sexuală va fi un modul, alături de multe altele care apar în Educație pentru sănătate. Ne dorim să reușim (până în toamnă, n.r.) să schimbăm programa, astfel încât să-i schimbăm și numele, de exemplu, în Educație pentru societate, să apară și modulul de educație financiară, pentru nutriție sănătoasă, educație de mediu, de prim-ajutor, care să apară pe parcursul programei celor patru ani de gimnaziu și apoi, în liceu să fie repetate, a explicat Szekely, într-o conferință de presă a Inspectoratului Școlar Județean Timiș.
El a detaliat că pentru fiecare grupă de vârstă, din clasele V-XII, sunt anumite concepte și lucruri de care tinerii trebuie să fie conștienți, de la igienă până la cunoașterea propriului trup, copiii urmând să fie învățați să se spele pe mâini, pe dinți, să-și păstreze igiena organelor genitale, lucruri „absolut normale”, dar despre care nu se discută.
Nu este vorba de educație pentru actul sexual, ci de educație pentru protecția propriei sănătăți. Disciplina „Educație pentru sănătate” va fi predată modular, iar pentru educație sexuală vor exista, probabil, în fiecare an, două-trei ore la care vor fi invitați cadre medicale, doctori din domeniu, care știu cum să abordeze aceste subiecte, a subliniat secretarul de stat.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!