Acum la Digi FM Nono Semen LIDIA BUBLE - Buzele Tale

Shein dă în judecată Temu pentru încălcarea drepturilor de autor

Shein and Temu Apps Icons, Asuncion, Paraguay - 20 Aug 2024
Apps icons of Shein, an online fashion and lifestyle retailer, and Temu, an online marketplace, are displayed on a smartphone. Shein and Temu Apps Icons, Asuncion, Paraguay - 20 Aug 2024,Image: 900315680, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Gigantul de fast-fashion Shein, legat de China, dă în judecată compania rivală Temu, acuzând că retailerul i-a furat designurile şi a construit un imperiu folosind contrafacerea, încălcarea proprietăţii intelectuale şi frauda, transmite CNBC.

Procesul, înregistrat luni la tribunalul federal din Washington, D.C., vine în timp ce Shein însăşi respinge acuzaţii similare din partea unei game largi de mărci şi artişti independenţi, inclusiv Levi Strauss şi H&M, potrivit News.ro.

În plângerea sa, Shein susţine că Temu, deţinută de PDD Holdings , doar pretinde că este o piaţă online legitimă, deoarece îşi încurajează vânzătorii să fure modelele altor mărci şi apoi îi împiedică să elimine produse de pe platformă, chiar şi după ce au recunoscut încălcarea.

”Temu îi atrage pe consumatorii americani să descarce şi să folosească aplicaţia sa mobilă cu promisiuni de preţuri extrem de mici. Dar Temu nu profită din vânzarea acestor produse, care au preţuri atât de mici încât Temu trebuie să subvenţioneze fiecare vânzare, pierzând bani la fiecare tranzacţie”, se spune în plângere.

”Numai încurajându-şi vânzătorii să încalce drepturile de proprietate intelectuală ale altora şi să vândă mărfuri contrafăcute sau sub standard, Temu poate spera să minimizeze pierderile masive pe care le subvenţionează”, a adăugat plângerea.

Ca răspuns, un purtător de cuvânt al Temu a spus că ”îndrăzneala Shein este de necrezut”.

”SHEIN, îngropată sub propriul său munte de procese în materie de PI, are curajul să inventeze acuzaţii împotriva altora pentru purtarea necorespunzătoare pentru care sunt daţi în judecată în mod repetat”, a spus purtătorul de cuvânt.

Cei doi comercianţii electronici au luat cu asalt industria de retail cu produsele lor la preţuri ultra-scăzute şi cu capacitatea lor de a răspunde tendinţelor mult mai rapid decât concurenţii lor consacraţi.

Pe parcurs, cei doi au adunat un munte de critici legate de practicile lor de muncă, de legăturile lor cu guvernul chinez şi de presupusa utilizare a designurilor altor mărci.

În timp ce cei doi retaileri concureaă pentru cota de piaţă, au ajuns în instanţă să se acuze reciproc de o serie de acuzaţii scandaloase.

Anul trecut, Temu a dat în judecată Shein din cauza preocupărilor legate de drepturile de autor şi a acuzaţiilor că foloseşte ”intimidarea în stil mafiot a furnizorilor”, pentru a-i intimida în acorduri de exclusivitate.

În plângerea Shein, compania a acuzat Temu de un comportament ilicit ”dezlănţuit”. A spus că cel puţin unul dintre angajaţii Temu a furat ”secrete comerciale valoroase” care identificau cele mai bine vândute produse Shein, împreună cu informaţiile interne privind preţurile, pentru a o ajuta în eforturile sale de a concura.

”Înarmată cu aceste informaţii furate, Temu şi-a îndrumat apoi vânzătorii să copieze acele produse Shein şi alte cele mai bine vândute produse Shein şi să vândă versiuni imitative pe site-ul web şi aplicaţia mobilă Temu”, se spune în plângere.

”Pentru a face publicitate versiunilor contrafăcute ale produselor Shein, Temu a reprodus imagini practic identice cu drepturi de autor ale produselor Shein şi le-a folosit sau i-a instruit pe vânzători să le folosească ca imagini promoţionale pe site-ul web şi aplicaţia mobilă Temu.”

Compania ajunge până la a spune că Temu s-a prefăcut în mod fals că este Shein pe site-ul de socializare X, într-un efort de ”a direcţiona greşit clienţii departe de platforma Shein către platforma Temu”.

Reclamaţia include o captură de ecran a unui anunţ Google sponsorizat de Temu, care arată Shein în titlu, dar pe Temu ca adresă web.

”Pentru a înşela şi mai mult consumatorii, Temu i-a instruit pe cei care influenţează reţelele sociale plătite să pretindă în mod fals că produsele Temu, care sunt adesea contrafaceri ale produselor Shein, sunt mai ieftine şi de calitate superioară decât bunurile Shein autentice”, se spune în plângere.

”Temu a făcut eforturi mari pentru a imita Shein, inclusiv prin braconajul resurselor, angajaţilor şi furnizorilor de la Shein.”

Reclamaţia de 80 de pagini a Shein include mai mult de o duzină de exemple de haine şi modele pe care Temu le-ar fi copiat.

Shein a cerut instanţei să dea o decizie în favoarea sa şi să introducă un ordin care ar interzice lui Temu să folosească informaţiile confidenţiale ale Shein, printre alte cereri.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
dan t (1)
Petrecerea lui DanT – DJ Mix Summer 2024
nicusor dan la matinal digi fm 20 septembrie
Nicușor Dan, în direct la Digi FM: „Nu iau în calcul o intrare în PNL”
Restitution_Gemälde3
Muzeul German din Munchen a returnat un tablou confiscat de nazişti
Disneyland/ Shutterstock
Motivul pentru care un cuplu a primit interdicție pe viață în clubul...
Pe aceeași temă
Michael Jackson
Procesele intentate lui Michael Jackson pentru abuzuri sexuale pot fi reluate, decide o curte...
gabriela firea nicusor dan
Primăria Capitalei renunță la dosarele pornite de Gabriela Firea împotriva presei. Ce spune...
Cadru medical, doctor, medic, asistent, infirmier cu coronavirus, COVID-19
Medicii se tem de un val de procese: „Ne spun că nu există virusul, că îi sedăm și îi intubăm...
Magistrați, judecători, dreptate, judecată, justiție
Instanțele se redeschid din 15 mai. Ministerul Justiției recomandă audierile prin...
Te-ar putea interesa și
Judecată, proteste Guvern, Tudorel Toader, Klaus Iohannis
Președintele K. Iohannis critică intenția ministrului Justiției de a da OUG privind recursul...
tudorel_toader__34367400
Tudorel Toader anunță OUG pentru condamnații ale căror completuri au fost constituite nelegal
Cristina Tarcea trage la sorți completurile de judecători
Iar se trag la sorți judecătorii Curții Supreme. Procesele încep pe 14 ianuarie
Partenerii noștri
Digi24 Semnal de alarmă privind „derapajele” fiscale din România. Economist BNR: „Așa ceva nu se întâmplă nicăieri”
Semnal de alarmă privind „derapajele” fiscale din România. Economist BNR...
DigiSport Ce-a vrut să spună? Declarație bizară a lui Daniel Bîrligea, după debutul la FCSB
Ce-a vrut să spună? Declarație bizară a lui Daniel Bîrligea, după debutul...
PeRoz Un actor de la Hollywood divorțează după 28 de ani de căsnicie: „O învinovățește pe soție pentru sinuciderea fiului lor”
Un actor de la Hollywood divorțează după 28 de ani de căsnicie: „O...
Film Now A rupt tăcerea după 30 de ani. Sharon Stone a spus cine este producătorul care a sfătuit-o să întrețină relații intime cu partenerul de film, pentru o mai bună chimie pe ecrane
A rupt tăcerea după 30 de ani. Sharon Stone a spus cine este producătorul...
Digi World Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii de știință
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem...
Stirile Kanal D Una dintre cele mai mari greșeli pe care poți să le faci atunci când vrei să slăbești! Specialiștii trag un semnal de alarmă: „Creierul nu mai știe cât are nevoie"
Una dintre cele mai mari greșeli pe care poți să le faci atunci când vrei...
ProFM Katy Perry, într-o pereche de pantaloni scurți și o jachetă minusculă. Artista și-a etalat cu mândrie talia de viespe
Katy Perry, într-o pereche de pantaloni scurți și o jachetă minusculă...
Digi Life Primul oraș din lume care a interzis publicitatea pentru croaziere sau călătorii cu avionul, din cauză că folosesc combustibili fosili
Primul oraș din lume care a interzis publicitatea pentru croaziere sau...
Ultimele știri din matinal
Radu Paraschivescu despre victor rebengiuc
Radu Paraschivescu despre gafele Elenei Lasconi și ale lui Mircea Geoană
Mircea Geoană (1)
Florin Negruțiu: Mircea Geoană, campionul gafelor neprovocate din politica românească
ciuca 2024-09-15 GC -8050
Florin Negruțiu despre congresul PNL: „O întâlnire fără prea mari surprize”
horia tecau
Sfatul lui Horia Tecău pentru părinții copiilor care vor să se apuce de tenis
Ultimele știri
trump (21)
Trump a refuzat provocarea lui Harris privind o dezbatere la CNN
dunare secata calarasi
Debitul Dunării la intrarea în ţară va fi în creştere până la 8.300 mc/s pe parcursul...
tw-brazilia
Tragedie în sportul din Brazilia: Trei sportivi au murit după ce autocarul în care se afla o...
preşedintele Volodimir Zelenski
Zelenski afirmă că sfârşitul războiului cu Rusia depinde de hotărârea aliaţilor occidentali de...