Administrarea de plasmă de la pacienții vindecați de COVID-19 dă roade în cazul celor infectați, aflați în stare gravă. Unul dintre bolnavii internați la Institutul „Matei Balș” din București nu mai are nevoie de aparate pentru a respira, după ce a primit plasmă de la un donator care a scăpat de coronavirus.
Doctorul Adrian Marinescu spune că tratamentul cu plasmă nu este unul miraculos, dar poate ajuta împreună cu altele în terapia împotriva COVID-19.
Până în prezent, trei pacienți aflați în stare gravă în secția Terapie Intensivă a Institutului de Boli Infecțioase au primit plasmă hiperimună de la donatori vindecați. După câteva zile, unul dintre ei nu a mai avut nevoie de intubație.
Ei sunt stabili în continuare, chiar unul dintre pacienți are o evoluție favorabilă aș spune, este extubat, dar trebuie să facem o precizare, că sunt pacienți aflați în stare critică, au oricum multe dezechilibre la nivelul organismului, adică practic la ei lucrurile sunt foarte fragile, a spus specialistul.
Pacientul care nu mai este intubat nu a scăpat de pericol, evoluția stării sale de sănătate fiind imprevizibilă. Medicii care îl au în grijă sunt în continuare foarte prudenți, cum sunt și în cazul celorlalți doi pacienți care au primit plasmă și care încă respiră cu ajutorul aparatelor.
Orice tratament reprezintă o șansă în plus la viață pentru cei aflați în stare critică, așa că medicii îi îndeamnă pe cei care s-au vindecat de COVID-19 să nu ezite să meargă să doneze plasmă. În secțiile ATI din spitalele românești, sunt îngrijiți 244 de oameni.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!