Acum la Digi FM SPIKE - Rockstar

Urmează o nouă răcire a vremii. Temperaturile maxime vor coborî la 13 grade Celsius

ploaie

Vremea se răcește, în perioada următoare, în aproape toată țara. Meteorologii anunță temperaturi maxime de 13 grade în Transilvania.

De săptămâna viitoare, valorile termice vor crește și vor ajunge la 22 de grade în Muntenia. Ploile vor reveni  în mai multe regiuni, pe parcursul următoarelor două săptămâni, în special pe 30 aprilie și după 4 mai.

În Banat, în prima zi a intervalului, vremea va fi apropiată de normalul perioadei, cu o medie a temperaturilor maxime de 19 grade, apoi se va răci, astfel încât pe 30 aprilie media va coborî spre 14 grade. În intervalul 1-3 mai, temperatura aerului va creşte spre medii ale maximelor diurne de 21 de grade. Va urma o nouă răcire până pe 6 mai, spre 13...14 grade, în medie, însă până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 21 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 2 nopţi mai reci, când media lor se va situa în jurul a 3 grade, iar ulterior datei de 7 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creş tere treptată, spre medii de 8 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi în intervalul 4-6 mai. În celelalte zile, pe spaţii mici vor fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

În Crişana, în prima zi a intervalului, vremea va fi apropiată de normalul perioadei, cu o medie a temperaturilor maxime de 18 grade, apoi se va răci astfel încât pe 30 aprilie şi 1 mai această medie va fi în jurul a 15 grade. În zilele de 2 şi 3 mai, temperatura maximă va avea medii mai ridicate, de 18...20 de grade. Va urma o nouă răcire până pe 5 mai, spre 12 grade, în medie, dar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 20 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 3 nopţi mai reci, când media lor se va situa în jurul a 3 grade, iar ulterior datei de 7 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere treptată, spre medii de 7 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi în intervalul 4-6 mai. În celelalte zile, pe spaţii mici vor fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

În Transilvania, în primele trei zile de prognoză, vremea se va răci astfel încât, pe 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 13 grade, apoi procesul de încălzire va determina, pe datele de 3 şi 4 mai, temperaturi maxime, în medie, de 18 grade. Va urma o nouă răcire în zilele de 5 şi 6 mai, când media maximelor prognozată va fi în jur de 11 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, maximele termice vor reveni treptat la medii ale maximelor termice apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni, în jurul a 20 de grade.

Temperaturile minime, în prima săptămână vor avea mici variaţii în jurul mediei de 5 grade, apoi vor urma 3 nopţi mai reci, când media lor se va situa în jurul a 2 grade, iar după data de 8 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere treptată, spre medii de 5 grade.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi pe 5 şi 6 mai. În celelalte zile vor fi ploi de scurtă durată, în general pe spaţii mici, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

În Maramureş, în primele trei zile de prognoză, vremea se va răci astfel încât, pe 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 14 grade, apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în data de 3 mai, o medie regională a temperaturilor maxime de 18 grade. Se estimează o nouă răcire până pe 5 mai, spre 12 grade, în medie, dar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 20 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 6 grade, apoi vor urma 3 nopţi mai reci, când media lor se va situa în jurul a 3 grade, iar ulterior datei de 7 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere treptată, spre medii de 6 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi în intervalul 4-6 mai. În celelalte zile, pe spaţii mici vor fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

În Moldova, în primele trei zile de prognoză, vremea se va răci astfel încât, pe 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 15 grade, apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 şi 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime de 20 de grade. Se estimează o nouă răcire până pe 6 mai, spre 13 grade, în medie, dar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 21 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 3 nopţi mai reci, când media lor se va situa în jurul a 5 grade, iar ulterior datei de 8 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere spre medii de 7 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi în intervalul 5-7 mai. În celelalte zile, pe spaţii mici vor fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

În Dobrogea, în cursul primelor patru zile de prognoză, vremea se va răci astfel încât, pe 2 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 17 grade. Apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 şi 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime de 19 grade. Până pe 7 mai se estimează o nouă răcire, spre 15 grade, în medie, dar spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va reveni la medii ale maximelor termice în jurul a 19 grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 10 grade, apoi vor urma 3 nopţi răcoroase, când media lor se va situa în jurul a 7 grade, iar ulterior datei de 8 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere spre medii de 10 grade, la sfârşitul intervalului de prognoză.

Vor fi intervale de timp în care local va ploua, în perioada 4-8 mai. În celelalte zile, pot alterna zilele însorite cu cele în care cad ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

În Muntenia, vremea se va răci treptat în primele trei zile de prognoză, astfel încât, pe 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 18 grade. Apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 şi 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime în jurul a de 21 de grade. Se anticipează o nouă răcire până pe 6 mai, spre 15 grade, în medie, dar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 22 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 3 nopţi răcoroase, când media lor se va situa în jurul a 5 grade, iar ulterior datei de 8 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere spre medii de 7 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi local mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi în intervalul 5-7 mai. În celelalte zile, pe spaţii mici, pot fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

În Oltenia, vremea se va răci în primele trei zile de prognoză, astfel încât, pe 30 aprilie şi 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 16 grade. Apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 şi 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime în jurul a 21 de grade. Se anticipează o nouă răcire până pe 6 mai, spre 15 grade, în medie, dar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 21 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 3 nopţi răcoroase, când media lor se va situa în jurul a 5 grade, iar ulterior datei de 8 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere spre medii de 8 grade.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi local mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi în intervalul 4-7 mai. În celelalte zile, pe spaţii mici pot fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

La munte, vremea se va răci uşor în primele două zile ale intervalului de referinţă astfel încât pe 1 mai se vor înregistra maxime termice diurne în medie de 6...7 grade, apoi se va încălzi până în data de 4 mai, când sunt prognozate temperaturi maxime, în medie, de până la 10 grade. În intervalul 5-7 mai, temperatura aerului va avea valori diurne mai scăzute, cu o medie regională a maximelor în jurul a 4 grade. Ulterior, această medie va creşte uşor şi treptat până la finalul intervalului de prognoză, când va atinge 10 grade.

Media temperaturilor minime se va situa, în prima săptămână, între 0 şi 2 grade. Cele mai reci nopţi se vor consemna în intervalul 6-8 mai, iar după aceea temperaturile nocturne vor fi în creştere, de la o medie în jur de -2 grade spre 1...2 grade în dimineţile de 11 şi 12 mai.

Local şi temporar aproape zilnic se vor semnala precipitaţii, mixte la altitudini mari şi predominant ploi în rest. În 30 aprilie şi pe 5 mai, acestea vor fi pe arii extinse şi mai însemnate cantitativ.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
Dante
Petrecerea lui DanT – DJ Mix Primăvara 2025
Dylan Paul, alături de mama sa, Nadia Comăneci și tatăl său Bart Conner/ Foto: Facebook
Unde s-a angajat fiul Nadiei Comăneci. Dylan și-a ales un drum...
printesa urbana 2025-2
Prințesa Urbană, la Digi FM: despre viața în Olanda, educația cu...
florin negrutiu 7701
Florin Negruțiu, după dezbaterea istorică de la Cotroceni: „Puterea...
Pe aceeași temă
Vreme/ Shutterstock
Cum va fi vremea în luna mai. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Ploaie/ Shutterstock
Aproape toată țara e sub Cod galben de ploi și vijelii până duminică dimineața
ploaie
Ploi torenţiale, vijelii şi căderi de grindină, joi, începând cu ora 12:00, în mai multe zone...
Cod galben de ploi torenţiale/ Shutterstock
Averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină, miercuri, în jumătatea...
Te-ar putea interesa și
ploaie
Atenționare meteo: ploi, vijelii, descărcări electrice și grindină în jumătate de țară până...
Vreme însorită, caldă, soare, vară, primăvară, parc, relaxare, natură
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Mai
A,People,Is,Fighting,With,An,Umbrella,In,The,Wind.
Cod galben de vânt puternic, până joi seară, în zece judeţe din țară. Cum va fi vremea în...
Vreme/ Shutterstock
Temperaturi peste cele obișnuite, în următoarele patru săptămâni. Care sunt zonele în care...
Partenerii noștri
Digi24 Alegeri prezidențiale 2025. Ambasada SUA la București îl citează pe JD Vance înaintea scrutinului din 4 mai
Alegeri prezidențiale 2025. Ambasada SUA la București îl citează pe JD...
DigiSport Arsenal - PSG 0-1, ACUM, Digi Sport 1. Parizienii au lovit bara!
Arsenal - PSG 0-1, ACUM, Digi Sport 1. Parizienii au lovit bara!
PeRoz Iubitele gemene ale lui Hugh Hefner, despre viața în conacul milionarului și partea întunecată a faimei: “Ne-a zdrobit identitatea”
Iubitele gemene ale lui Hugh Hefner, despre viața în conacul milionarului...
Film Now Copiii lui Michelle Pfeiffer, exemplu de discreție și educație aleasă. Actrița a adoptat o fată cu 2 luni înainte de a-și întâlni soțul
Copiii lui Michelle Pfeiffer, exemplu de discreție și educație aleasă...
Digi World De ce uităm unde am pus cheile sau ochelarii? Știința neatenției e ușor de explicat
De ce uităm unde am pus cheile sau ochelarii? Știința neatenției e ușor de...
Stirile Kanal D Un fenomen meteo rar ar putea fi vinovat de blackout-ul uriaș din Peninsula Iberică
Un fenomen meteo rar ar putea fi vinovat de blackout-ul uriaș din...
ProFM Elizabeth Hurley și Billy Ray Cyrus, tot mai îndrăgostiți. Apropiații spun că nunta ar putea fi următorul pas
Elizabeth Hurley și Billy Ray Cyrus, tot mai îndrăgostiți. Apropiații spun...
Digi Life De ce mâncarea are gust diferit când suntem răciți. Ce simte, de fapt, limba
De ce mâncarea are gust diferit când suntem răciți. Ce simte, de fapt...
Ultimele știri din matinal
minelli la matinal
Minelli între turnee în America și viața de mamă: Copiii îmi dau note la piesele noi
savu crioveanu oana
Sănătatea somnului și trendurile bizare explicate de dr. Marius Sava
mihai sturzu tabara aviatie
Mihai Sturzu despre Victor Ponta: „Mereu a fost fair-play cu mine”
nicole puya
Nicole Cherry și Puya, în matinalul Digi FM: „E vina mea” nu e doar o piesă, e un semnal de...
Ultimele știri
Bucharest,,Romania,-,10.07.2022:112,Emergency,Number,On,A,Fire,Fighter
Explozie la Laboratorul artileristic al Armatei, pe şoseaua de centură a Bucureştiului. O...
Eugen Mîrtz
Un instructor de yoga, fost elev al lui Gregorian Bivolaru, trimis în judecată pentru trafic...
cetatea poienari
Cetatea Poienari, închisă din cauza urșilor, la două săptămâni de la redeschiderea ei, după...
Lora și Ionut Ghenu/ Foto: Facebook
Lora, sinceră despre relația cu Ionuț Ghenu: „Nu-mi doresc să fie lângă mine așa”