Florin Negruțiu a comentat, la Matinalii Digi FM, problema sporurilor și a pensiilor speciale. De asemenea, el a făcut o analiză și asupra dramei de la Constanța, unde o femeie a murit după ce s-a aruncat de la balconul apartamentului său cuprins de flăcări.
„Așa este la stat. La stat se lucrează cu spor. Dacă faci parte din această nomenclatură a statului, atunci ai și avantajele aferente. În comunism, nu existau diferențe mari între salariile mari și salariile mici. Pentru că toată lumea trebuia să fie relativ egală. Noi știm că asta era o minciună. De fapt, oamenii erau mai egali, unii decât ceilalți. Și atunci s-au inventat aceste sporuri pentru muncă deosebită. Și aveai diverse avantaje, diverse sporuri, în funcție de munca pe care o prestai, dar aveai și acces la o locuință mai bună, la cantina partidului, la un pachet de unt, la un ciorap, la o cutie de nes.
În economia pensiilor speciale, pensiile parlamentarilor înseamnă puțin, un efort bugetar de 11 milioane de euro pe an. Însă ele sunt simbolice. Toată lumea se uită la avantajele pe care și le dau parlamentarii. Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor ar fi un bun gest de primă credință a acestui parlament față de alegători.”, spune Florin Negruțiu.
El a vorbit și despre drama de la Constanța:
„După ce am văzut imaginile de ieri de la Constanța, am avut ore în șir un gol în stomac. Există o poză celebră de la 11 septembrie, se numește The Falling Man. Este surprins un om care se aruncă de pe Turnurile Gemene, cuprinse de flăcări, și este surprins în aer, în zborul către moarte. Imaginea cu femeia de la Constanța, femeia care cade este o imagine simbolică pentru România, o țară în care se moare. Dacă în America The Falling Man moare din cauza unui atac terorist, întrebarea este `În România cine a omorât-o pe femeia de la Constanța?`”
Poți vedea aici întreaga analiză a lui Florin Negruțiu:
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!