Mâncați cât mai multe fructe și legume, e sfatul nutriționistului Mihaela Bilic. Doctorul a explicat în matinalul DigiFM că alimentația bogată în legume cât mai diverse și mai colorate, contribuie la imunitate.
Însă fără o stare de bine, pe stres, frică, anxietate, ne scade imunitatea indiferent ce-am mânca, atrage atenția medicul nutriționist.
„O cură de legume la care să mai punem un pic de pește gras, niște produse lactate, toate aceste alimente ar trebui să facă parte din alimentația noastră, nu pentru că ne trebuie o imunitate la cote maxime, ci pentru că sunt sănătoase. Mai tai un pic și din stresul și alimentația care vin la pachet cu teama de boală, asta ne scade imunitatea cum nu bănuim.”, ne sfătuiește Mihaela Bilic.
În ceea ce privește suplimentele alimentare, medicul recomandă doar Vitamina C în această perioadă, şi să profităm de vremea caldă de afară și de lumina naturală, pentru aportul de Vitamina D.
„Tot ce înseamnă de la stres până la toxine, totul trebuie neutralizat, iar vitamina C face asta, fără nici un risc pentru organism. La capitolul vitamina D trebuie să înțelegem că ea este sintetizată la lumină, nu la soare, și este de ajuns să stăm o jumătate de oră, o oră la lumină și va fi sintetizată.”, mai spune Mihaela Bilic.
Urmărește aici întregul interviu cu Mihaela Bilic:
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!