Emisiunea Matinalii Digi FM, realizată timp de o săptămână din județul Covasna, îi plimbă pe Bogdan Miu, pe Beatrice Ghiciov și pe Bogdan Ciuclaru în zone nebănuit de frumoase, în sate desprinse parcă din alt secol, în ograde care ascund meșteșuguri și meșteșugari talentați.
A treia zi de plimbări prin Covasna i-a pus pe cei doi Matinali și Jumătate față în față cu maestrul fierar Nagy Gyorgy, de la care au învățat atât istoria breslei fierarilor secui, cât și cum să facă un cui în doar cinci minute, dar și cum să pregătească un sandviș deosebit, rețeta Fierarului. Mai exact, maestrul Nagy Gyorgy a încins bine două plăci de metal aranjate ca un clește și a strâns feliile de slănină între ele. Rezultatul a fost un sandviș delicios din pâine de Covasna, cu ceapă proaspătă și slăninuță crocantă.
Proaspăt inițiați în tainele fierăritului secuiesc, Bogdan Miu, Beatrice Ghiciov și Bogdan Ciuclaru au simțit nevoia unui minut de relaxare, așa că au pornit pe jos spre o altă minunăție din satul Tălișoara.
Inspirați de poveștile despre care au tot auzit în ultimii doi ani din Ținutul Conacelor, cei trei au intrat pentru un prânz și câteva minute de relaxare la Castelul Daniel. Au descoperit acolo un prânz delicios, dar și o construcție renovată aproape complet, un pas în istoria nobilimi maghiare și oameni calzi buni și dornici de a aduce bucurie oaspeților.
Povestea pe larg și părerile lor le ascultați în fiecare dimineață, de la 6:30 până la 10:00, doar la Digi FM.
Ca să știi.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!