Fundația Ana Aslan Internațional organizează, în perioada 31 octombrie-2 noiembrie, a doua ediție a Stress Congress cu tema „Stres și Longevitate”. Evenimentul va avea loc la sala C.A. Rosetti a Palatului Parlamentului.
Stress Congress 2019 este unul dintre cele mai complexe evenimente ale acestei toamne, la care sunt așteptați peste 300 de participanți, medici, farmaciști, asistenți medicali, psihologi din țară și străinătate.
După reușita primei ediții din 2018, ne vom întâlni încă o dată la Palatul Parlamentului, în 2019, pentru a promova cercetarea și a oferi o platformă experților naționali și internaționali pentru a facilita schimbul de informații și experiență. Vom încuraja dezbaterile bazate pe impactul stresului asupra îmbătrânirii cerebrale precoce, diagnosticului vârstei moleculare și a Medicinei Longevității. Tehnologiile inovative vor fi din nou parte a congresului, fiind aduse în prim plan informații științifice de ultima oră ce vor contribui la îngrijirea zilnică a pacienților. Ultima dar nu cea din urmă, corelația dintre stres și carieră, va fi și ea abordată în cadrul Congresului, odată cu modalitățile de prevenire, folosind medicina și arta, a declarat prof. univ. dr. Luiza Spiru, președintele Fundației Ana Aslan Internațional.
Congresul este creditat cu 18 EFC (se acordă farmaciștilor), 14 EMC (acordate de CMR medicilor) și 15 EMC pentru asistenții medicali și beneficiază de unele dintre cele mai sonore nume ale vieții medicale românești, dar și internaționale.
- 3 zile vom discuta fără stres, despre stres, cu o abordare multidisciplinară a stresului, a patologiilor pe care le induce - afecțiuni cardiovasculare, diabetul, afecțiuni gastrointestinale, stresul oncologic, tulburări de somn, boli autoimune, demență/Alzheimer etc.
- 300 de medici de diferite specialități - medici psihiatri, neurologi, medici de medicină internă, medici de familie, dar și farmaciști, psihologi, asistenți medicali și studenți la medicină
- Anul acesta, la secțiunea Stres profesional, vom discuta despre stresul medicilor și epuizarea prin muncă a acestora
- La secțiunea Stresul oncologic, invitată specială va fi regizoarea Chris Simion-Mercurian.
În preambulul congresului, li se va oferi participanților la congres un curs unicat în România: „Evaluarea stresului - Modalități clinice de evaluare a stresului; Tehnici de evaluare și obiectivare a stresului profesional”, susținut de prof. univ. dr. Luiza Spiru, dr. Ana Maria Doscan, dr. Mircea Mârzan și psihologul Tatiana Maxim.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!