Statele Unite au sărbătorit astăzi Ziua Recunoștinței, în care i se mulțumește lui Dumnezeu pentru bogăția recoltei din acest an. Thanksgiving Day este sărbătorită în cea de-a patra joi a lunii noiembrie în America și în cea de-a doua zi de luni a lui octombrie în Canada.
Deși Ziua Recunoștinței are rădăcini istorice în tradițiile religioase, ea are și un puternic caracter laic. Pentru americani, Thanksgiving e, în primul rând, o sărbătoare a familiei, în care rudele, reunite, sacrifică un curcan în semn de mulțumire pentru anul ce se apropie de final. Alte mâncăruri tradiționale sunt: jambonul, cartofii piure, cartofii dulci, porumbul și plăcinta cu dovleac.
În Statele Unite se organizează parade de Ziua Recunoștinței, cu ocazia cărora defilează de obicei fanfare școlare și se prezintă diferite care alegorice. Tot în Statele Unite, majoritatea afacerilor sunt închise joi și vineri pentru a permite angajaților să petreacă mai mult timp cu familia și cu prietenii. Singurele care rămân deschise sunt magazinele, Ziua Recunoștinței fiind urmată de Vinerea Neagră - Black Friday, ziua cu cele mai mari reduceri din an.
În Regatul Unit, Thanksgiving este o altă denumire pentru Ziua Recoltei și se sărbătorește în biserici și în sate într-o duminică după strângerea recoltei în acea localitate, fără a fi o sărbătoare deosebit de importantă.
Sărbătoarea a fost preluată de primii coloniști sosiți în Lumea Nouă, unde a fost sărbătorită în premieră în 1621, ca semn de recunoștință față de recolta miraculoasă obținută în condiții climaterice dure. În decembrie 1941, Congresul SUA a adoptat o rezoluție prin care a patra zi de joi din noiembrie devine oficial sărbătoare națională a americanilor.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!