Statul în casă, săptămâni la rând, poate deveni stresant și greu de gestionat, dar nu imposibil. Redescoperiți-vă pasiunile, jucați-vă cât mai mult cu copiii și încercați să gândiți pozitiv! Sunt doar câteva dintre sfaturile pe care psihologii le dau oamenilor pentru a trece cu bine peste perioada de izolare.
Nicoleta Albert, care conduce o asociație în parteneriat cu Ministerul Educației, oferă consiliere psihologică gratuită profesorilor, elevilor și părinților, astfel încât aceștia să treacă mai ușor peste perioada de izolare.
Să creeze un cadru de a discuta cu copilul în funcție de vârsta pe care o are, să îi creeze un program adaptat situației și ținând cont de măsurile impuse de autorități și să discute despre această temă. Psihologii spun că, în această perioadă, relația cu copiii trebuie atent gestionată pentru a evita apariția tensiunilor. Renunțarea la majoritatea activităților cu care eram obișnuiți îi poate afecta pe unii dintre noi, spune președintele Asociației Pro Acta.
Totul începe de la felul în care percepem situația. Noi știm acum că avem această obligativitate de a sta în casă, de a sta izolați la domiciliu și o percepem ca fiind o măsură din exteriorul nostru, nu este ceva din interior, este ceva care ni se impune și chestia asta ne face să ne simțim anxioși, explică și psihologul Fabian Radu.
Chiar dacă ajungem să facem zilnic aceleași lucruri și să intrăm într-o oarecare rutină, specialiștii spun că putem rupe relativ ușor monotonia perioadei de izolare.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!