Gabriel Țuțu, bărbatul care a fost reținut de DNA, alături de Victor Piţurcă într-un dosar privind achiziţii în pandemie, este directorul general al Romarm din decembrie 2019. El este un fost agent de poliție care, ulterior, a lucrat 10 ani la SRI, scrie Adevărul.
Conform datelor trecute în CV, Gabriel Țuțu a absolvit Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr“, apoi a lucrat ca agent de poliție în Galați până în anul 1998, atunci când începe cursurile Facultății de Drept a Universității Danubius din Galați. În ultimul an de studiu preia conducerea pazei la combinatul siderurgic Arcelor Mittal Steel Galați, pentru ca între 2002 și 2004 să urmeze un program de master la Academia Națională de Informații Mihai Viteazul. Din 2003 până în 2011 lucrează în cadrul SRI, unde ajunge să conducă departamentul de combatere a amenințărilor cibernetice la adresa securității naționale, relatează fanatik.ro.
Ulterior, de la SRI, acesta a ajuns șeful unui departament juridic din Ministerul Comunicațiilor, dar și director în cadrul Companiei Poșta Română. Între anii 2015 și 2019, atunci când liberalii nu se mai află la putere, intră pe piața liberă unde conduce o firmă de consultanță în domeniul securității pe care o lasă la finalul anului 2019, cu pierderi de de 373.527 la o cifră de afaceri de 417.459 lei, pentru a conduce Romarm, firmă strategică în industria de apărare.
În luna aprilie a anului 2021, presa scria că ministrul economiei de la acea vreme, Claudiu Năsui, dorea schimbarea acestuia din funcție. Chiar dacă acesta nu a mai reușit schimbarea directorului general Romarm, o lună mai târziu avea să dea afară din Consiliul de Administrație al companiei doi reprezentanți ai statului, un fost polițist de la Poliția Rutieră Strehaia și un fost angajat al SRI timp de 17 ani.
Conform declarației de avere a directorului general (pentru 2020 – ultimul an fiscal încheiat pentru care există declarație depusă), acesta a câștigat de 10 ori mai mult decât un muncitor de la Cugir, și anume 151.630 de lei.
La acești bani se mai adaugă aproape 30.000 de la Safe SA București și dividende în valoare de 46.636 de lei de la INFOPRIMUS RESEARCH SRL.
În total, aproximativ 230.000 de lei a câștigat acesta în 2020. Siteul Romarm îl prezintă drept ”un manager extrem de motivat și proactiv, cu o experiență solidă în domeniul sistemelor de securitate și siguranță a informației”, cu 10 ani de experiență în Serviciul Român de Informații și 5 ani de securitate comercială.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!