Un juriu popular american a hotărât joi că firma de producţie a lui Robert De Niro este responsabilă de discriminare sexuală împotriva unei foste angajate şi i-a acordat acesteia dreptul la despăgubiri în valoare de 1,3 milioane de dolari.
Graham Chase Robinson l-a acuzat pe starul din "Taxi Driver" că a pus-o să îndeplinească sarcini "stereotipic feminine", chiar şi după ce a fost promovată în funcţii de conducere la compania Canal Productions, să spele cearceafuri, să dea cu aspiratorul în apartamentul lui sau să organizeze petreceri. De asemenea, ea l-a acuzat de contact fizic nedorit şi de comentarii cu conotaţie sexuală, transmite AFP, citată de Agerpres.
Juraţii au constatat, de asemenea, că firma lui De Niro a încercat să se răzbune pe angajată. Aceasta a susţinut că actorul a refuzat să îi scrie scrisori de recomandare sau să îi plătească indemnizaţia de concediere.
Juriul a respins plângerea iniţială, depusă de Canal Productions împotriva lui Chase Robinson. Compania a acuzat-o pe aceasta că a retras sute de mii de dolari sub formă de cheltuieli personale de pe un card de credit al firmei, că s-a folosit de milioane de kilometri ai lui De Niro pentru a efectua călătorii cu avionul şi că a urmărit "seriale de televiziune pe Netflix" în timpul programului de lucru.
"Suntem încântaţi că juriul (...) a dat un verdict în favoarea doamnei Chase Robinson", a declarat avocatul ei, David Sanford, citat într-un comunicat.
"Nu numai că doamna Robinson a câştigat procesul împotriva Canal, dar juriul s-a pronunţat complet în favoarea doamnei Robinson declarând că plângerile lui Robert De Niro împotriva sa sunt nefondate", a precizat avocatul.
De Niro, care nu a fost prezent la pronunţarea verdictului, nu a fost găsit responsabil în mod individual.
La începutul procesului, care a durat două săptămâni, actorul declarase că acuzaţiile fostei sale asistente erau "baliverne".
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!