Magda Catone e exemplul că studiul nu se termină niciodată. La 64 de ani, actrița face un masterat în Teologie. Și-a ales Doctrina și Cultura Creștină și studiază cu sârg și curiozitate. În 2019, ea a mai făcut un master de regie, la care s-a întâmplat să fie colegă chiar cu fiul ei.
În plus, Magda Catone continuă să urce pe scenă. În prezent, joacă la Teatrul Național în piesa „Craii de Curtea Veche". Într-un interviu pentru revista Viva, Magda Catone a vorbit și despre studiile pe care le urmează. "Nu îmi e greu. Sunt la masterat, se numește Doctrină și Cultură Creștină. Am colegi tineri, dar nu mai este o surpriză faptul că, din 20, șapte sunt de vârsta mea. Unul este inginer, altul este medic, specialist cu multe premii, alții sunt preoți care au parohii și care, în timpul zilei, își fac serviciul și la biserică. Unii dintre ei fac facultatea online, pentru că trăiesc în Italia și comunitățile de acolo le cer o activitate intensă în parohie. Și unul dintre ei spunea că, atunci când merge cu Botezul, străbate kilometri întregi, pentru că parohia cuprinde câteva case, nu cum sunt în București apartamente multe într-un bloc… Și, prin comparație, colegul meu student la masterat, și el preot într-o parohie din zona de sud a Italiei, zicea că face zeci de kilometri să ajungă până la niște case de români și apoi să se întoarcă. Și te gândești dacă mai există așa ceva în zilele noastre: să vii cu Botezul în casa unui om la 100 de kilometri de tine, doar pentru că e român și e ortodox și poate are nevoie de tine. Sunt oameni deosebiți, dar nu sunt numai tineri".
"Am întâlnit oameni care pur și simplu te ridică… ca și cel care spune în pildă, „Ia-ți patul și ridică-te, și nu mai păcătui. Adică, te ridică. La ce mă refer? La faptul că sunt oameni care parcă te activează, te lămuresc care este culoarul și te însuflețesc. Cred că și Iisus a făcut la fel, l-a însuflețit pe cel bolnav. Și iertarea păcatelor, și tot ce înseamnă expresiile acestea, să zicem din zona mistică, în cazul nostru se referă că ne pierdem timp. Și ăsta e un mare păcat. Profesorul acesta, de exemplu, mi-a dat sentimentul că trebuie să mărturisesc păcatul, că pierd timpul. Și să nu mai fac, să mă ridic, să ne ridicăm dintr-o lene, dintr-o „puturoșenie, care este a unei vieți, cum mai spunea părintele Arsenie Papacioc, căldicel. Adică așa, să fii comod, „tipic, tipic și la inimă nimic". Și anume să faci anumite lucruri, dar să nu simți că faci parte din ele, doar să le bifezi, nici măcar să le atingi, poate. A te atinge de lucrurile bune și cu folos este chiar valoros. Eu am dat examen, dar am intrat cu plată, însă în primul an am primit o bursă cu echivalentul taxei", a mai povestit Magda Catone.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!