Arheologii au descoperit în Pompei, orașul îngropat într-o erupție vulcanică în anul 79 d.Hr., un magazin cu alimente și băuturi calde, care servea romanilor echivalentul antic al actualului concept de „street food”, transmite Mediafax.
Cunoscut sub numele de termopolium, local cu băuturi calde în latină, magazinul a fost descoperit în situl Regio V al parcului arheologic, care nu este încă deschis publicului, și a fost prezentat public sâmbătă.
Urme de alimente vechi de aproape 2.000 de ani au fost găsite în unele vase adânci din teracotă aflate într-o tejghea cu orificii circulare.
Partea din față a tejghelei este decorată cu fresce viu colorate, unele reprezentând animale care făceau parte din alimentele vândute, cum ar fi un pui și două rațe.
„Aceasta este o descoperire extraordinară. Este pentru prima dată când excavăm un întreg termopolium”, a declarat Massimo Ossana, directorul parcului arheologic Pompei.
Arheologii au găsit, de asemenea, un bol de bronz decorat, cunoscut sub numele de patera, vase ceramice folosite pentru gătitul tocanelor și supelor, recipiente pentru vin și amfore.
Pompei se află la 23 km sud-est de Napoli și găzduia aproximativ 13.000 de oameni când a fost îngropat sub cenușa vulcanică rezultată din erupția echivalentă cu mai multe bombe atomice.
Valeria Amoretti, antropolog, a spus că în vase au fost găsite urme de carne de porc, pește, melci și carne de vită, o „mărturie pentru marea varietate de produse de origine animală folosite la prepararea felurilor”.
Aproximativ două treimi din orașul antic, întins pe 66 de hectare au fost descoperite.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!