În 2020, primul an al pandemiei de COVID-19, aproximativ 127 kilograme de alimente per locuitor au fost generate în Uniunea Europeană, arată datele publicate marţi de Oficiul European pentru Statistică.
Gospodăriile au produs 55% din acestea, reprezentând 70 de kg per locuitor. Restul de 45% au fost generate în lanţul de aprovizionare cu alimente.
Combaterea risipei alimentare rămâne o provocare atât în Uniune, cât şi la nivel global
Nivelul deşeurilor alimentare generate de gospodării reprezintă aproape dublul cantității celor provenite din sectoarele producerii şi fabricării alimentelor şi băuturilor (14 kg şi 23 kg per locuitor; respectiv 11% şi 18%). În aceste sectoare există strategii pentru reducerea acestor tipuri de deşeuri, transmite Agerpres.
Restaurantele şi serviciile alimentare sunt responsabile pentru 12 kg de deşeuri alimentare per persoană (9%), în timp ce vânzările cu amănuntul şi alte reţelele de distribuţie a alimentelor au cel mai redus nivel de deşeuri alimentare (9 kg; 7%); dar impactul restricţiilor din pandemie asupra acestor sectoare încă se analizează.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!