O nebunie culinară face senzație pe rețelele sociale din China - pietrele prăjite. Clipurile care circulă în mediul online îi înfățișează pe bucătarii care prăjesc pietricele cu usturoi şi ardei iute în pieţe de noapte aglomerate.
Oricum ar fi preparată, mâncarea, cunoscută sub numele de suodiu (suge şi aruncă), are mare succes pe net. Unii bucătari online insistă că este un fel de mâncare delicioasă, iar alte videoclipuri îi arată pe clienţii neştiutori care scuipă pietrele cu groază.
Un videoclip cu aproape 800.000 de vizualizări arată un bucătar care vinde o porţie de suodiu cu 16 yuani (1,74 lire sterline), ceea ce unii spun că este scump având în vedere că ingredientele pot fi refolosite, scrie News.ro.
Se spune că acest fel de mâncare datează de sute de ani, când barcagiii din provincia Hubei, care nu are ieşire la mare, rămâneau fără animale şi legume în timp ce călătoreau de-a lungul fluviului Yangtze, aşa că apelau la minerale. Popularitatea sa a dispărut pe măsură ce dezvoltarea economică şi navele cu motor au ajuns în Hubei, reducând astfel şansele ca barcagiii să rămână blocaţi fără provizii.
Potrivit unui blog culinar, pietrele de râu au un gust natural de peşte, care este potenţat atunci când sunt prăjite la foc iute.
Totuși, unii oameni nu se lasă convinşi. Unele persoane au semnalat riscurile de sufocare, iar un alt comentator prezice ironic că următoarea tendinţă alimentară va fi un ingredient mai uşor de înghiţit: noroiul.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!