O canadiancă este considerată a fi prima persoană din lume diagnosticată cu o afecțiune cauzată de schimbările climatice. Femeia are în jur de 70 de ani, suferea de astm și avea dificultăți de respirație când a ajuns de urgență la spital.
Angajații din domeniul sănătății au declarat că poluarea și valurile de căldură au fost responsabile pentru simptomele pacientei.
Încerc să procesez ceea ce văd. Dacă nu ne uităm la cauza de bază și tratăm doar simptomele, vom continua să rămânem din ce în ce mai mult în urmă, a declarat doctorul Kyle Merritt pentru Glacier Media, cel care l-a tratat pe bărbatul îmbolnăvit de încălzirea globală.
Pacienta a fost tratată în timpul celui mai fierbinte val de căldură din istoria Canadei, în luna iunie, când temperaturile au atins 49,5 grade C și aproape 500 de persoane au fost ucise. În urma celor cinci zile de caniculă, fumul gros provenit de la incendiile de vegetație a compromis calitatea aerului, reprezentând un alt risc pentru sănătate.
Dr. Merritt a declarat că este timpul ca medicii să înceapă să ia în considerare cauza de bază a afecțiunilor medicale declanșate de căldură și fum.
Vara trecută, a fost atât de rău timp de aproximativ trei săptămâni. Este greu să vezi cum sunt afectați oamenii, în special cei mai vulnerabili din societatea noastră. Este frustrant, povestește medicul.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, schimbările climatice vor ucide 250.000 de persoane pe an, între 2030 și 2050. Fenomenul duce la decese și îmbolnăviri din cauza vremii tot mai extreme, cum ar fi valurile de căldură și inundațiile, la perturbări ale sistemelor alimentare, la creșterea răspândirii bolilor și la probleme de sănătate mintală.
Încălzirea globală va face ca unele amenințări existente la adresa sănătății să se înrăutățească, în timp ce altele vor apărea.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!