Acum la Digi FM Marius Dobre DIDO - White flag

Procesul femeii drogate de soţ pentru a fi violată de necunoscuţi. Fiica cuplului a povestit în instanţă cum a fost „să coboare în iad”

Caroline Darian/ Profimedia
Caroline Darian/ Profimedia

Fiica victimei şi a principalului inculpat din procesul care s-a deschis luni la Avignon a depus vineri prima sa mărturie în instanţă, povestind ce a însemnat pentru ea să afle că tatăl său i-a drogat mama ani de zile şi a oferit-o unor străini ca să o violeze, în timp ce el filma scenele de sex. Mai mult chiar, bărbatul a fotografiat-o şi pe ea, fără să ştie, probabil tot cu ajutorul drogurilor, în ipostaze nud.

Emoţionată, dar hotărâtă, Caroline Darian a depus mărturie pe culoarul central al sălii de judecată, în timp ce de-o parte şi de alta erau aşezaţi numeroşii coinculpaţi din proces. Vineri a fost a cincea zi a procesului de viol de la Mazan, cum a fost denumit de presa franceză, şi a fost prima dată când tribunalul penal din Vaucluse a ascultat mărturia fiicei lui Gisèle şi Dominique Pélicot, relatează News.ro.

„Vorbesc în numele fraţilor mei”, a început ea, sub ochii celor doi fraţi ai săi, David şi Florian, care erau foarte emoţionaţi. „Sunt fiica acuzatului principal şi a victimei dovedite, care a fost supusă unor acte de o atrocitate insuportabilă”, a continuat ea, pe un ton calm.

Pentru a-şi proteja familia, ea vorbeşte public sub un pseudonim, folosit şi pentru a publica o carte, în aprilie 2022, despre trauma suferită de familie. „Şi am încetat să-şi mai spun tată” se intitulează volumul.

Solemnitatea mărturiei sale a contrastat cu fluxul rapid al cuvintelor mamei sale, auzite joi, când victima a depus mărturie.

La 2 noiembrie 2020, viaţa Carolinei „s-a întors literalmente cu susul în jos”.

„A existat un înainte şi un după” în ziua în care mama sa a sunat-o de la Mazan pentru a-i spune ceea ce era insuportabil. „Era ora 20.25”, îşi aminteşte ea.

„Înainte de 2 noiembrie 2020, aveam o familie unită. Trecusem prin atât de multe împreună. L-am iubit pe tatăl meu. Am iubit imaginea bărbatului pe care credeam că îl cunosc. Imaginea acestui bărbat sănătos, grijuliu, atent”, a mărturisit Caroline în faţa tatălui ei, care era în lacrimi în boxa acuzaţilor.

Citește și: Femeia care a fost drogată de soţ pentru ca zeci de bărbaţi să o poată viola a vorbit în instanţă: „Am fost sacrificată pe altarul viciului”

„Caroline, trebuie să stai jos, am ceva foarte serios să-ţi spun şi îl priveşte pe tatăl tău”, a avertizat-o mama ei în ziua apelului telefonic. La acea vreme, tatăl ei era tratat pentru probleme respiratorii. „Mi l-am imaginat la terapie intensivă, credeam că e pe cale să moară”, îşi aminteşte ea.

Însă ce a aflat de la mamă era cu totul altceva. „Tatăl tău mă droga de ani de zile pentru ca eu să fiu violată de străini”, i-a spus Gisèle Pélicot.

„Este exact ceea ce numim un punct de cotitură în viaţă, începutul unei coborâri lente în iad, unde nu ai idee cât de jos te vei afunda”, a mărturisit Caroline, izbucnind în lacrimi. Soţul ei era acolo în acel moment, la fel şi fiul ei în vârstă de 6 ani. „L-a dus într-o cameră separată pentru a nu auzi ţipetele mamei sale, care se prăbuşea în sufragerie”, a povestit ea.

A doua zi, ea şi-a dus fiul la şcoală. Băieţelul tocmai începuse clasa pregătitoare. „Nu-i pot spune că nu-şi va mai vedea bunicul niciodată. Nu-i pot spune că sunt deja o femeie distrusă şi o mamă care, fără îndoială, va avea mari dificultăţi în a continua să mai fie cine era în acel moment”, s-a gândit Caroline Darian în lacrimi.

Tatăl a drogat-o și pe fiică și i-a făcut fotografii dezbrăcată

Ea a luat apoi un tren spre Mazan împreună cu fraţii ei. Când au găsit-o pe mama lor, „era distrusă”, a povestit Caroline.

Au fost întâmpinaţi de comisarul de poliţie din Carpentras, care îi dezvăluise lui Gisèle Pélicot toată grozăvia, cu o zi înainte. „Din privirea lui, mi-am dat seama că acest om nu ştia ce cuvinte va trebui să aleagă pentru a ne spune”, a continuat Caroline. Apoi a venit această frază teribilă: „Credem că sunt între 30 şi 50, dar nu vă putem spune câţi”, a spus poliţistul vorbind despre bărbaţii pe care Dominique Pélicot îi recrutase de pe site-ul „coco.gg” pentru a-i viola soţia.

„Îl voi vedea mereu pe David (fratele ei), alb la faţă şi stoic, şi pe fratele meu mai mic, Florian, prăbuşit, nu pot să vă spun altceva”, a spus Caroline Darian în mărturia din instanţă.

Li s-au dat câteva detalii despre caz, în special despre reţetele pentru Temesta, medicamentul anxiolitic pe care tatăl lor îl folosea pentru a o seda pe mama lor.

În aceeaşi zi, comisarul de poliţie a sunat-o din nou pe Caroline şi i-a spus că trebuie să vină la secţie. „Mi-am dat seama imediat că va trebui să văd lucruri care chiar nu mă vor face fericită”, îşi aminteşte ea. În timp ce urca scările către biroul comisarului, picioarele îi tremurau.

I-a fost arătată o primă fotografie, despre care anchetatorii credeau că o reprezintă. Fotografia arăta „o femeie care părea să doarmă, întinsă pe o parte, cu lumina aprinsă, cu un prim-plan al feselor şi cu plapuma trasă de partea cealaltă”, a explicat Caroline Darian, asigurând că iniţial nu a recunoscut-o pe această persoană. „Nu, nu sunt eu”, a spus ea.

I s-a arătat apoi o a doua fotografie. „Aceeaşi poziţie, aceeaşi femeie. Aceiaşi chiloţi. Aceeaşi punere în scenă”. Ea tot nu s-a recunoscut. Până când comisarul a întrebat-o: „Doamnă, dumneavoastră sunteţi cea cu pata maro pe obrazul drept, nu-i aşa?”. Am început să mă descopăr”, a continuat ea, în şoc. 

„Am descoperit că el mă fotografiase fără ştirea mea, goală. De ce a făcut asta? Mi-am dat seama imediat, înainte să fac o criză, că eu însămi fusesem drogată pentru aceste fotografii, pentru că eu nu dorm aşa”, a mărturisit Caroline Darian.

Marţi, Caroline părăsise sala în lacrimi după mai puţin de 20 de minute, în cea de-a doua zi a procesului, în timp ce preşedintele completului de judecată a menţionat că fotomontaje cu ea goală au fost găsite pe calculatorul lui Dominique Pélicot, într-un fişier denumit „În jurul fiicei mele, goală”.

Citește și: Detalii cutremurătoare despre cazul oribil al bărbatului care şi-a oferit soţia pentru a fi violată de zeci de indivizi. Fiica sa nu a mai suportat şi a ieşit din sală la proces

„Astăzi, nu vreau să îl pun la pământ pe tatăl meu. Instanţele îl vor judeca pe baza faptelor şi a dovezilor concrete. Ceea ce pot să vă spun este că, în acest caz, este într-adevăr un caz de supunere chimică”, a afirmat Caroline Darian în instanţă, subliniind că în majoritatea cazurilor de victime ale supunerii chimice, dovezi precum cele din cazul mamei sale nu există.

În vârstă de 45 de ani, ea a înfiinţat între timp asociaţia „Nu dormiţi: opriţi supunerea chimică” pentru a ajuta victimele.

Ea şi-a încheiat mărturia adresându-se direct preşedintelui completului de judecată, Roger Arata: „Cum poate cineva ca mine să se facă bine? Cum poţi spera să ai o viaţă normală ca femeie, o viaţă sexuală normală? Cum să te reconstruieşti din cenuşă, când ştii că tatăl tău este fără îndoială unul dintre...”. Face o pauză şi respiră: „Când ştii că tatăl tău este fără îndoială unul dintre cei mai mari prădători sexuali din ultimii douăzeci de ani”.

Dominique Pélicot, un pensionar în vârstă de 71 de ani, a recunoscut că şi-a abuzat soţia fără ştirea acesteia între 2011 şi 2020, drogând-o cu somnifere şi apoi recrutând zeci de străini pentru a o viola în propria casă. Pélicot a ţinut o evidenţă meticuloasă a abuzurilor asupra soţiei sale, pe care poliţia le-a descoperit doar din întâmplare, după ce a fost surprins filmând sub fustele femeilor într-un supermarket.

Anchetatorii au numărat circa 200 de cazuri de viol, majoritatea comise de soţul lui Gisèle Pélicot şi de peste 90 de străini. Poliţiştii au întocmit o listă de 72 de suspecţi, în afară de soţ, şi au reuşit până în prezent să identifice 50 dintre aceştia, cu vârste cuprinse între 26 şi 74 de ani, toţi judecaţi.

Majoritatea suspecţilor riscă până la 20 de ani de închisoare pentru viol calificat, dacă sunt găsiţi vinovaţi.

Gisèle Pélicot a cerut ca procesul soţului său să fie public pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la utilizarea drogurilor pentru comiterea de abuzuri sexuale. Cazul a zguduit Franţa, mulţi comentând şi unii chiar făcând să circule online presupuse liste ale acuzaţilor.

Procesul va dura până la 20 decembrie.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
dan t (1)
Petrecerea lui DanT – DJ Mix Summer 2024
corfu profimedia-0906568918
Românii au preferat Grecia, Spania şi Italia pentru vacanţa de vară...
ciuca 2024-09-15 GC -8050
Florin Negruțiu despre congresul PNL: „O întâlnire fără prea mari...
foto Jolana Sedláčková 460225842_8745372138815862_8424571525690440795_n
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7...
Pe aceeași temă
Manchester.,England.,01,Jul,2024.,City,Of,Manchester,Etihad,Stadium
„Procesul sportiv al secolului” începe luni. Manchester City se confruntă cu 115 acuzaţii...
cutie cu banane
Peste 40 kg de cocaină, găsite într-un transport de banane ajuns la supermarketuri din Franța
Bruno Le Maire/ Profimedia
Ministrul francez al economiei şi finanţelor, Bruno Le Maire, renunţă la funcţie după şapte...
Andrew Tate/ Profimedia
Două victime din Marea Britanie ale fraţilor Tate au făcut noi dezvăluiri la BBC: „Tate ne-a...
Te-ar putea interesa și
Gisèle Pélicot/ Profimedia
Femeia care a fost drogată de soţ pentru ca zeci de bărbaţi să o poată viola a vorbit în...
Michel Barnier arriving at extraordinary meeting of the Les Republicains LR party's bureau at Musee Social in Paris, France on June 12 2024. Photo by Raphael Lafargue/ABACAPRESS.COM
Michel Barnier, fost ministru şi comisar european, a fost numit premier al Franţei
Procès du viol de Gisèle Pélicot par cinquante hommes âgés de 26 à 74 devant la cour criminelle départementale de Vaucluse à Avignon
Detalii cutremurătoare despre cazul oribil al bărbatului care şi-a oferit soţia pentru a fi...
Telegram illustrative photo in Ukraine
Fondatorul platformei Telegram, Pavel Durov, a fost reţinut pe un aeroport de lângă Paris
Partenerii noștri
Digi24 Ligia Deca, contre cu primarul din Slobozia Conachi. „Şcoala nu a fost afectată de inundaţii, poate vreţi să mergem la o familie, două”
Ligia Deca, contre cu primarul din Slobozia Conachi. „Şcoala nu a fost...
DigiSport Parma - Udinese 2-0, ACUM, Digi Sport 2. Man și Mihăilă, câte un assist!
Parma - Udinese 2-0, ACUM, Digi Sport 2. Man și Mihăilă, câte un assist!
PeRoz Faux pas major la premiile Emmy. Rita Ora și Eiza Gonzalez, în ținute aproape identice. Cum a salvat situația cântăreața
Faux pas major la premiile Emmy. Rita Ora și Eiza Gonzalez, în ținute...
Film Now Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la filmările "Mad Max: Fury Road": "Presiunea pusă pe noi era copleșitoare"
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit...
Digi World Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani...
Stirile Kanal D Anunț ANM neașteptat! De ce vreme vom avea parte în octombrie -
Anunț ANM neașteptat! De ce vreme vom avea parte în octombrie -
ProFM VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a coborât rapid de pe scenă
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp...
Digi Life Primul oraș din lume care a interzis publicitatea pentru croaziere sau călătorii cu avionul, din cauză că folosesc combustibili fosili
Primul oraș din lume care a interzis publicitatea pentru croaziere sau...
Ultimele știri din matinal
horia tecau
Sfatul lui Horia Tecău pentru părinții copiilor care vor să se apuce de tenis
cosmin hodor
Ce a pățit Cosmin Hodor la prima întâlnire cu Ion Țiriac, după ce a întârziat 20 de minute
florin negrutiu 12 iunie 2024
Florin Negruțiu, despre dezbaterea Trump - Kamala Harris: „Un spectacol de confuzie și...
florin negrutiu 10 sept
Florin Negruțiu: „Școala e școală, primăria e primărie, biserica e biserică”
Ultimele știri
Cutremur/ Shutterstock
Cutremur în România. Seism de 5,4 pe Richter, produs în Buzău, la o adâncime de 126,8 kilometri
Inundații în județul Galați
Încă o persoană a murit în inundațiile din județul Galați. Bilanțul victimelor a ajuns la 7
*PREMIUM-EXCLUSIVE* *MUST CALL FOR PRICING* - Tennis legend Boris Becker and Lilian de Carvalho Monteiro enjoy a pre wedding dinner with family and friends at Puny restaurant in Portofino
Boris Becker s-a căsătorit în Italia. Este al treilea mariaj pentru fostul tenisman
taylor, trump
Donald Trump, mesaj pe Truth Social: „O urăsc pe Taylor Swift!”