O echipă de cercetători a modificat genetic găini care pot face ouă care să conțină medicamente pentru artită și anumite forme de cancer. Medicamentele sunt de 100 de ori mai ieftine atunci când sunt produse natural, comparativ cu prețul celor produse în fabrici, relatează BBC.
Cercetătorii din Edinburgh au descoperit că tratamentele pentru anumite boli s-ar putea concentra pe cantitatea mare de proteine existente în ouăle de găină.
Ei s-au concentrat pe două proteine esențiale pentru sistemul imunitar: una dintre acestea are puternice efecte anti-virale și anti-cancer, iar cealaltă este folosită în tratarea țesuturilor.
Trei ouă sunt suficiente pentru a furniza o doză de tratament, iar o găină modificată genetic poate produce până la 300 de ouă pe an. Oamenii de știință mai cred că găinile modificate genetic pot fi folosite și în dezvoltarea unor tratamente pentru animale. In primul rand, ar fi o alternativa pentru antibioticele folosite acum
Numai că dezvoltarea medicamentului și îndeplinirea procedurilor legale ar putea dura foarte mult între 10 și 20 de ani.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!